Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
10 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Régi csempekályhánk felújításához szeretnék ötletet kapni tőletek: ismertek-e olyan hőálló csempefestéket amivel újrafesthetnénk egykor szebb napokat látott és szívünkhöz nőtt csempekályhánkat. Én egyetlen csempefestéket ismerek a Molto csempefestékjét, de úgy tudom az csak sima konyhai csempére találták ki...
Javaslom hívja fel bátyámat, Ő kályhás: Zsadányi Gábor 30-9-717-081
Már Én is kályhás vagyok, és mondhatom a cserépkályha csempéjét több száz fokon égetik ki, ezt nem leht ecsettel széppé tenn, csak átégetéssel. Ahoz pedig szét kell szedni a kályhát, átégetni és újraépíteni. D ennél olcsóbb ha ezt így eladod ahogy van lábo, és újat veszel.
Telefonszámom: 30-99-72-408 ;20-499-3974
Figyelmetekbe ajánlom teljesen megújult honlapomat: Cserépkályha, kemence, kandalló, kerti konyha http://www.otthonmelege.hu Rengeteg információ cserépkályháról főleg, de azért akad egyéb is. Ezt is én csináltam, mint az előzőt, bár ebben már segítettek profik is, sok jó tanáccsal például. Jobb mint a korábbi, bár csiszolom még. Valószínűleg ez is olyan lesz, mint a házépítés: abbahagyni lehet csak - befejezni nem :)
[url]http://www.otthonmelege.hu[url]
Cserépkályha /vízteres építésű is/, Kandalló, valamint Kerti-kemence építéssel, átrakással, kérdéssel forduljon bizalommal, Dunántúl ill. Budapest egész területéről.

Alábbi címen egy általam megépített vízteres cserépkályha teljes megépítésének müveletei, képekben is: http://www.korpicskalyha.eoldal.hu/olda ... _patkoval_
Sziasztok!
Ajánlom figyelmetekbe vállalkozásom, ami cserépkályhák, kandallók, és kemencék építésévek, átrakásával, és tisztításával foglalkozik az ország egész területén belül! Jó minőségű anyagok beépítésével, és szakszerű kályha megépítésével a későbbiekben súlyos pénzeket takaríthatunk meg, de megelőzhetjük a későbbi bosszúságokat is! Ebben a kérdésben ne kössünk alkut! Honlapunkon igyekeztünk sok hasznos információt összegyűjteni reméljük mindenkis megtalálja a kedvére valót! Ha kérdésed van írj, vagy hívj bizalommal! 0630/6207445 :P
http://www.csaszkokalyha.com
Sziasztok!
Látom sok szakember van itt akikkel megoszthatom a problémám.
Nyáron rakattam egy cserépkályhát. A gond az,hogy hiába forrók a csempék
mégsincs meleg a szobákban. Akár mit csinálok (kínomban már egésznap tüzelek benne)
nem tudom 20 foknál melegebbre fűteni a szobákat. A kályha kb. 180x50x50-es és két kb 40m3-es
szobát kéne befűtenie. Gondolom ezt bőven kéne teljesíteni egy ekkora kályhának.
Huzat rendben van, gyufa lángot eloltja. A hőszigetelésre (ill annak hiányára) gondoltam még
de ha egy vacak kis konvektor képes 5-ös fokozaton befűteni akkor csak nem az a baj.
Mi lehet a gond? Elég olcsón lett építve. Lehet,hogy olcsó húsnak híg a leve?
Előre is köszönöm a válaszokat.
zolek írta: A gond az,hogy hiába forrók a csempék még sincs meleg a szobákban. Akár mit csinálok (kínomban már egész nap tüzelek benne)
nem tudom 20 foknál melegebbre fűteni a szobákat. A kályha kb. 180x50x50-es és két kb 40m3-es szobát kéne befűtenie. Gondolom ezt bőven kéne teljesíteni egy ekkora kályhának. < nem jó a gondolat, sajnos.
Huzat rendben van, gyufa lángot eloltja.
A hőszigetelésre (ill annak hiányára) gondoltam még, de ha egy vacak kis konvektor képes 5-ös fokozaton befűteni akkor csak nem az a baj. < mekkora teljesítményű az a kis "vacak" 1-2db konvektor(?) Mi lehet a gond? Előre is köszönöm a válaszokat.

Úgy tűnik, az elvárásod a cserépkályháddal szemben a "csodák birodalmába" tartozik. :D
A leírásod alapján a kályhád 6-os nagyságú lehet, 8 magasságú, csempeszám: 72 db fűtőcsempe. 530x424 külméret.
Egy kályhacsempe 0,212x0,245 = 0,052m2 felületű, ha ezek az adatok állnak a te kályhádra is.

1. - ha nehéz kivitelű a cs. kályhád (300kg/m2) a fajlagos hőleadása qcs = 0,03024kW
2. - ha közepes kivitelű a cs. kályha (200kg/m2) a fajlagos hőleadása qcs = 0,0419kW
Számold ki, ha valóban 72db fűtőcsempés (72dbx0,03024kW), az csak, ha nehéz kivitel, 2,2kW körüli, ha közepes kivitel, akkor 3kW körüli teljesítményű. :)
2db, kb. 4*4-es szobát szeretnél fűteni vele, valószínű megosztva egy fal két oldalán "lóg ki" a fele-fele kályha és leadja a 1,5... 2kW-nyi hőjét (a falközös beépítés is jelentősen, de tovább rontja a teljesítményét).
Ez a teljesítmény is csak akkor igaz, ha a kályha úgy van elhelyezve, hogy legalább min. 150mm-re ki van emelve a faltól, ha falsíkra/falsarokba lett elhelyezve, ez is egy fontos kitétel. :( :?

Szinte biztos, hogy most 2db (szobánként 1-1) 3,2... 4,3kW-os gázkonvektorod van bent.
Sajnos, a cserépkályhád az egyik szobát befűtené talán-talán, de a kettőre kevés/kicsi a mérete...
Tudtam segíteni? :) ;)
Üdv.: sby f. J. ép.mérn.-, ép.gépész-, vill-, ép.fiz.
Szia!
Úgy tűnik, rengeteg szakértő van ebben a teremben, akikkel megbeszélhetem a problémámat.
Nyáron betettem egy cserépkályhát. A probléma az, hogy a szobák még mindig hidegek, annak ellenére, hogy a csempe semmire nem fűtött. Egész nap nyomorúságban égtem benne, de akárhogyan is próbálkozom, húsznál melegebbre nem tudom melegíteni a szobákat. Mivel a kályha mérete 180 x 50 x 50, a helyiség pedig kb. 40 m3, fűteni kell. Véleményem szerint ennek elegendőnek kell lennie egy ekkora tűzhelyhez.
A piszkozat rendben van; gyufával oltsa el a lángot. A hőgátat is figyelembe vettem – vagy annak hiányát.
ez azonban nem így van, ha egy olcsó apró konvektor 5-ös szintre tudja felfűteni.
Bitlife
10 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 8 vendég