Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
62 hozzászólás Oldal: 1 / 5
Üdv!

Valaki tudna esetleg egy tippet adni hogy a mosógép miért enged kevés vizet a dobba mosáskor?Alig van benne viz mosás közben.Csap jó mert megnéztem, nyomás is.Samsung WF-F862 tipus.
Üdv!
Valószínűleg a nyomáskapcsolónál lesz gond, túl hamar átkapcsol. Esetleg érdemes lenne a vízjáratokat alaposan kitisztítani, beleértve a nyomáskapcsoló nyomáscsövét is mielőtt alkatrészt cserélnél.
A nyomáskapcsolót hol találom?
A mosógép felső részén a programkapcsoló közelében. Lapos hengeres szerkezet, egyik oldalán vezetékek kapcsolódnak hozzá, az alján, vagy oldalán egy gumi vagy műanyagcső megy a mosógép alja felé. Ezt a csövet lenne érdemes kipucolni, meg ahová alul becsatlakozik.
Sajnos minden cső tiszta volt,a szint kapcsoló kattan fújásra igy nem tudom hogy mi lehet még a gondja.
Kipróbáltam ruha nélküli mosást,úgy elegendő vizet ereszbe de ha elinditottam ruhával akkor majdnem felszivják a ruhák az összes vizet.
A vízszintszabályzónak pótolnia kell utántöltéssel a ruhák által felszívott vizet. A szabályzó nyomásra kapcsol, a vízszintemelkedés nyomásnövekedést hoz létre a szintszabályozó nyomáscsövében, ha a ruhák felszívják a vizet akkor csökken a vízszint és ezt érzékelnie kell a szabályzónak. Ha nem érzékeli a vízszint csökkenést, akkor arra tudok gondolni, hogy nagy lett a szabályzó hiszterézise, a be és kikapcsolás közti szintkülönbség.
Próbáld ki esetleg, milyen vízállásnál kapcsol vissza. Üres mosás közben a szűrő fedelét meglazítva lassan kezdd leengedni a vizet és nézd meg milyen vízszintnél tölt utána.
Tudna nekem valaki tanácsot adni? Samsung WF-F862 Mosógép
Mitől van,egyszerűen olyan büdös állott, szagú az egész gép és a ruhák is nagyon büdösek,ez miatt hiába teszek öblitőt!
Olyan mintha, ki sem mostam volna!
A párom a szürőt is ki tísztitotta már át mostuk ecet és vizkő oldóval,ugyan olyan büdös!
Köszönöm ha segítenétek,mert igy ez rettenet!
Próbáljátok fertőtlenítőszerrel 60 fokon is átmosni. Domestos, Flóraszept, stb., esetleg valamilyen lefolyótisztítóval átmosni. A lefolyótisztítót csak óvatosan használjátok. Először a szűrőt kiszedve engedjétek le az össze vizet a gépből, majd rakjátok vissza a szűrőt és öntsétek be a lefolyótisztítót langyos vízzel hígítva közvetlen a dobba (akkor lefolyik azokba a részekbe, ahol áll a megáll víz), hagyjátok állni egy ideig, majd öblítsétek ki a gépet. Valahol gépben, csövekben, vagy a mosóüst alján lerakódott olyan szennyeződés, ami folyamatosan bomlik és büdösödik (csakúgy mint a lefolyókban).
Az én Whirlpool-om is szokott büdös lenni, a szűrőnél én sem találtam koszt, de szétszedni még nem volt kedvem. A fertőtlenítőszer eddig segített, csak vigyázz, nehogy megmarja a gumi alkatrészeket, ezért nem kell sok belőle.
Üdv!
Topic nevében foglalt Samsung WF-F862-es mosógépemben (4éves) valószínűsítem megadta magát a szivattyú. Öblítés utáni leeresztő fázisban elkezdett valami hangosan kerregni, és kaptam egy 5E hibakódot. Útmutató szerint tisztítsam ki a szűrőt, és ellenőrizzem helyesen van-e csatlakoztatva a kifolyótömlő utasítást kaptam. Szűrő tiszta, kifolyótömlő helyesen van csatlakoztatva. Mivel a gép tele volt vízzel, ráindítottam még egy szivattyúzás+centrifugázás programot, és figyeltem a mosógép lefolyónál a cső végén a kifolyó vizet, ami alig éri el a 30centi magasan lévő lefolyót. Kérdésem az lenne, hogy melyik irányba borítva tudnám esetleg szétszedni a gépet további sérülés nélkül a szivattyú cseréjéhez , ha szerintetek is az a probléma. Szivattyút találtam 4-6ezer forint között hozzá, ahogy látom egy pár csavar, és két csúszó saru van rajta, ami nem tűnik akkor mókának, hogy szakembert hívjak hozzá. Válaszokat előre is köszönöm.
Üdv!
Mivel szemből nézve jobb oldalon van a szivattyú, logikus döntsd a jobb oldalára a gépet. De előtte vedd le a hátfalát a gépnek, lehet úgy jobban hozzáférsz a csövekhez. Ha kiszedted a szivattyút, szedd szét és nézd meg nem került-e bele valami oda nem illő dolog, ami a zörgést és rendellenes működést produkálja. Hosszú vékony tárgyak - mint hajcsatt, stb. - át tud menni a szűrőn is. Nem biztos, hogy egyből cserélni kell.
Samsung WF-F862 tipusú mosógéphez hol kaphatnék olcsón vezérlő panelt? Bontott is jó lenne.
Nézd meg az http://www.orczy.com-on, vagy írj nekik.
Sziasztok!
Van egy 8 éves Whirpool AWT 2288/3-800-as mosógépünk, amit a párom a legénylakásában használt.
A gondok ott kezdődtek, hogy megjelentek a mosott ruhán szürkés barnás foltok. Hívtam mosógépszerelőt, a szerelő a gond okaként a lerakódott koszt jelölte meg. Valóban amikor a dobból kivette az egyik műanyag doblapátot, akkor lehetett látni, hogy alul valamilyen ragadós, szürkés barnás maszat van.
Belenyugodtam amit mondott: 3x citromsavas átmosás 60 fokon, az mindezt leszedi és tiszta lesz a gép, a gond elméletileg megszűnik. Megcsináltuk a 3szori átmosást, már a 3.-nál érzékeltem azt hogy a centrifugázás, mintha egy kicsit más lenne, de betudtam annak, hogy amikor a szerelő centrifugáltatta a mosógépet üresen és szárazon akkor is hasonló hangja volt. 3szori mosás után kiszedtük a doblapátot, valóban leszedte a koszt, próbaképp beraktam egy régi törülközőt rövid programra, de teljes adag vízre, nem nyomtam be a felezőt. Már rég óta a ruha tetejére szórom a mosóport, mert korábban azt is észrevettem, hogy ha a tartályba teszem onnan nem mossa ki rendesen. Tehát mindent ugyanúgy csináltam mint azelőtt. A centrifugálás ismét fura volt, nem a megszokott hangon történt, a mosógép centrifugálás közben meg sem mozdult, egy picit azért azelőtt zötykölődött fel le, de most semmi, csak egy helyben zúgott. Amikor lejárt a program és kinyitottam azt hittem elájulok. Úgy volt a törülköző benne, ahogy betettem, a tetején ott volt a mosópor, ami egyáltalán nem oldódott fel. Az egész olyan volt mintha szívott volna a mosógép annyi vizet, hogy megszívja magát a törülköző, és elázzon a mosópor, és annyi biztos hogy a centrifugázás se jó mert csavarni lehetett volna a törülközőből a vizet. Elindítottuk újra, de szintén nem történt változás, a törülköző mosóporos maradt és tiszta víz.
Észrevétel még az is, hogy amikor a tisztító mosásokat végeztük akkor a mosógépből a vizet mindig nagy lavórba engedtük, hogy lássam mennyi kosz jön ki (ami valóban jött is rendesen), de amikor kiöntöttem a vizet az első víz lenyomása után, valamiért belenyúltam és az alig volt langyos? Ez természetes? Az első víz nem melegszik fel 60 fokra? Lehet hogy tönkretettük a mosógépet a nagy átmosással?
Vissza fogom hívni a szerelőt, de lehet hogy nem holnap lesz mire ideér. Valaki tudna segíteni, hogy esetleg mi lehet a baja?

Köszi
Üdv: Catyca
Üdv!

Én megnézném a hajtó ékszíjat, mivel ha minden úgy és ott van, ahogy belerakta, akkor maga az egész dob meg sem mozdult, következésképp ez akkor történik, ha nincs meghajtás, vagy a elszakadt az ékszíj, vagy leesett a motorról, vagy nagyon kidörzsölődött, és egyszerűen megcsúszik, és nem képes átforgatni a dobot.
Érdemes lenne lebontani az oldalát, és ezt leellenőrizni. Szükség esetén cserélni, és úgy továbblépni.

További szép napot!
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
Szia
Hát a mai modern gépeknél 8 év már komoly kor és szerencse ha csak ennyi hibával éri meg. Én több problémát is feltételezek. Az hogy zajos a centrifugálás csapágy probléma és ennek az előjele mikor a zsírt kimossa a víz a csapágyból és ez magyarázat a koszos ruhákra is. Ha kinyitod a tetőt és a mosódob ajtót a dobot ha megfogod két oldalt és emelgeted felváltva lehet érezni is fogod hogy kottyan a csapágy. Ez könnyen lehet egy 10-es / darab anyag áron + munkadíj. Az hogy víz sem jut rendesen a gépbe ( mert nem mossa ki a mosóport az adagolóból) viszont lehet csak egy eltömődött szűrő, tehát a vízcsövet le kellene venni és megvizsgálni a csatlakozásoknál található szűrőt, szűrőket. Az hogy gyakorlatilag nem történik már mosás centrifugálás jobb esetben egy elszakadt vagy leesett szíj ( ha csapágyas simán megtörténhet) roszabb esetben motor probléma. Az viszont meglep hogy a szerelőnek eszébe sem jutott a csapágy gond, vagy csak felkapta a kiszállási és "bevizsgálási" díjat hamar, aztán lépett is mert a csapágycsere az már macerás meló amiért el is szokták vinni a gépet.
62 hozzászólás Oldal: 1 / 5

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 15 vendég