Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
9 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Tisztelt Ezermester!

Kérdésem a következő: Most étítjük a tetőt és véleményt szeretnék kérni, hogy üveggyapot vagy kőzetgyapot, és azok között melyik talán a legjobb ár-minőség arány? A szarufa közötti szigetelést választottuk plussz még alá is be akarunk rakni egy vékonyabb szigetelést!
A válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel : ifj. Oláh József
Üdv!
Én egy régen épült kész házba költöztem és a padlást szeretném leszigetelni kőzetgyapottal.
A padlást nem használjuk semmire, azt gondoltam, egyszerűen leterítem a gyapotot a padláson és kész.

Érdemes így csinálni?
Tisztelt Ezermester!

Régi, 1976-ban épült családi házunk padlása elképzelhető-e, hogy azbeszttel van szigetelve?
Takarítottam és a felszálló porból sokat sikerült belélegeznem, így kicsit aggódom!

A válaszát elöre is köszönöm!

T.Zsolt
Az alábbi linket ajánlanám http://www.google.hu/search?hl=hu&q=tet%C5%91+h%C5%91szigetel%C3%A9s&btnG=Google+keres%C3%A9s&meta=lr%3Dlang_hu sok hasznos van rajta, még ha egyértelmű válasz nincs is a kérdésére. (Mindenki a saját anyagát eljárását "frankózza")
A közet gyapotot ismerem épp eleget vakaróztam köpködtem tőle pedig csak egy házat építettem.Úgy hallottam ebből a szempontból a másik anyag sem sokkal jobb.
még alá is be akarunk rakni egy vékonyabb szigetelést!
Én lehet erre inkább valami habosított anyagot használnék.
Ha tehetek egy javaslatot én a szórással felvihető kétkomponense zártcellás, toldásmentes együttes hő és vízszigetelést adó pur habos szigetelést ajánlanám.
T. Éva
helo mindenki Ujabban használnak egy papirdara szigetelést.Ezt speciális szerkezettel, ragasztóanyag,amely tüzállóvá teszi,hozzákeverésével, hordják fel.A tojástartókhoz hasonló anyag keletkezik.Kiválló a hang, és hőszigetelés,valamint tüzállósága.Elképzelhető, hogy vizüve a hozzákevert anyag!
Lehet hogy vízüveg, de szinte biztos hogy szabadalom védi. :)

A kőzet- és üveggyapot szigetelés helyett én mindenképpen kenhető/önthető szigetelést használnék, hiszen az befolyik és kitömít minden rést, mint pl. a koszorú tetején lévő szelemenek mögötti, szinte hozzáférhetetlen részt is, ami oka lehet egy esetleges belső penészesedésnek is.
Az említett papír alapú szigetelés is jó megoldás lehet, viszont a MagorTherm lehet akár lépésálló kivitel is ami lehetővé teszi a tetőtér kihasználását.
Minden az Ezermester oldalon regisztrált topikozónak 5% kedvezményt biztosítunk MagorTherm építő- és szigetelő anyag vásárlása során.
Tisztelt Fórumozók!

Tetőterünk szigeteléséhez kérek tanácsot. Helyszűke miatt minél vékonyabb rétegre gondoltam, de nem szeretnék lemondani a hőszigetelő képességről. Létezik ilyen megoldás? Köszönettel: Margarida
Üdv!
Rossz hírem van, sajnos a hőszigetelőképesség erősen függ a szigetelőanyag vastagságától. Tehát vékony réteggel csak csillapítani lehet, de ütős megoldást nem jelent. Léteznek nagyon jó hőszigetelőanyagok, viszont rettentő drágák, még nem terjedtek el széles körben.
Utólagos tetőszigeteléshez általában kő vagy üveggyapot szigetelést alkalmaznak, mert tűzálló és hangszigetelő, valamint jó hőszigetelő. Viszont 10 cm vastagság alatt nem érdemes belefogni, és még ezzel is mérsékelt eredményt tud elérni. Egy jó tetőtérszigeteléshez általában 20-25 cm vastagság szükséges.
Jó megoldás az őrölt papír szigetelés, de ezt gépi úton készítik el, házilagosan csak nagyon nehezen kivitelezhető, és kérdéses marad a szigetelés homogenitása.
9 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég