Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
11 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Van egy 12 éves tűzfalas házam müanyag nyilászárókkal. Nagyméretü sejtes téglából épült 30-as fallal, de kívülről csak egy vékony karmolt vakolat van. Az a problémám ezzel, hogy télen helyenként penész keletkezik a külső falakon, de inkább a sarkokban. Arra gondoltam, hogy leszigetelem az egész házat, hogy lezárjam a hőhidakat, de többen nem ajánlják mert a müanyag ablakok+a szigetelés már sok és dohosodni fog a ház ha nem szellőztetek szinte egyfojtában.A télhez visszatérve még az is élőfordul az egyik szobám sarkában, hogy vízcseppek keletkeznek a padlón és ezt nem tudom mire vélni. Szakemberek és hasonló cipőben járók és jártak véleményét várom! SZIGETELJEK VAGY SEM! segítsetek!
Pár éve építkeztem én is. Kívülről és a padlás felöl még nem volt szigetelve nekem is a sarkokban vízcseppek is kialakultak.De kívülről egy 4cm-es hungarocel es a padláson 10cm-es isover szigetelés megoldotta a problémát. Ja! nekem is műanyag ablakok vannak és a normálistól sem kell többet szellőztetni.
Nalam a szoba felso sarkaban peneszedett... Javasoltak, hogy furjak egy 10-15 mm-es jukat a padlas vagy a kulso falra. A furas segitett, a peneszfolt eltunt. A juk elegendo a sarok szellozesere.
Barataimnal is hasznalt a recept... :D
Ha nem szeretne polisztirol szigetelést, hanem más alternatívát keres szerintem tudunk segíteni.
Minden az Ezermester oldalon regisztrált topikozónak 5% kedvezményt biztosítunk MagorTherm építő- és szigetelő anyag vásárlása során.
helo

házilagos külsö szigeteléshez milyen anyagokra van szükség, b-30-as tégla épületre kellene külső szigetelést tenni, be kell e vakolni vagy nem rasztani kell vagy más modon kell fel fogatnia külsőhőszigetelő anyagokat?
Bíró írta: Arra gondoltam, hogy leszigetelem az egész házat, hogy lezárjam a hőhidakat, de többen nem ajánlják mert a müanyag ablakok+a szigetelés már sok és dohosodni fog a ház ha nem szellőztetek szinte egyfojtában.

Üdv!
Nem vagyok szakember, de a saját házam szigetelése miatt elég sok anyagot találtam és olvastam el az Interneten. Mindenképp javaslom a szigetelést, léteznek páraáteresztő polisztirol szigetelő rendszerek páraáteresztő vakolattal, vagy a kőzetgyapot szigetelés, ami eleve páraáteresztő, persze ehhez is az ajánlott páraáteresztő vakolatot kell használni. A műanyag ablakoknak a tökéletes zárás az "öngól", de ez nem jelenti azt, hogy állandóan szellőztetni kellene. A régi rosszul záródó ablakok folyamatosan szellőztették a lakást, így a túlzott párakoncentráció csak szélsőséges esetekben jelentett problémát. Szakemberek szerint műanyag ablakoknál és normál viszonyok mellett elégséges lehet napi 2-3 gyors átszellőztetés is. Megoldás lehet még szellőző zsaluk beépítése, vagy ahogy a gázosok szokták alkalmazni kéményes gázkészülékek esetén: kiszedetik a gumitömítést az ablakból, így újra van egy kis természetes szellőzés.
Üdv: Plaszlo
hbela írta: helo

házilagos külsö szigeteléshez milyen anyagokra van szükség, b-30-as tégla épületre kellene külső szigetelést tenni, be kell e vakolni vagy nem rasztani kell vagy más modon kell fel fogatnia külsőhőszigetelő anyagokat?


Érdemes rendszerben venni a homlokzatszigetelést, mert akkor minden szükséges anyagot a négyzetméterhez megfelelő mennyiségeben adnak. Ami kell hozzá: ragasztó, hőszigetelő lap, rögzítő dűbel (nem minden esetben szükséges), üvegszövet háló, alapozó, és vakolóanyag. Ehhez még járulékosan kezdősín és élvédő is szükséges, de ezt már külön kell megvenni. Amennyiben még nincs bevakolva a fal, csak akkor szükséges, ha egyenetlen a felülete (görbe, kiugrások, mélyedések vannak rajta), akkor szükséges egy kiegyenlítő habarcsvakolat. Minél simább és erősebb az alap, annál könnyebb a rögzítés, kevesebb ragasztóra lesz szükség és a dűbelek sem feltétlen kellenek, persze ez függ a fal magasságától is. Arra viszont nagyok kell figyelni, hogy a szigetelőrendszer felrakása előtt már száraz legyen a fal (vakolat és a tégla is).

Üdv: Plaszlo
kőporos családi házat mivel, és hogyan lehet simán csak festeni ?
velmó írta: kőporos családi házat mivel, és hogyan lehet simán csak festeni ?


Kültéri falfesték + Teddy henger. Festékboltban tudnak konkrétan segíteni.
Homlokzatszigetelés tisztán, gyorsan, olcsón (a nemesvakolat árában) - thermoshield festékkel.

Én is forgalmazom, lehet kérdezni itt és a 0630/5000269 számon.

Üdv: Lajos
lui1 írta: Homlokzatszigetelés tisztán, gyorsan, olcsón (a nemesvakolat árában) - thermoshield festékkel.

Én is forgalmazom, lehet kérdezni itt és a 0630/5000269 számon.

Üdv: Lajos


Bocsánat, de a thermoshield festék hogyan akadályozza meg a falból a kültérbe áramló meleget pl. most télen?????
Homlokzatszigetelésről van szó!
11 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég