Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Sziasztok!

Bocsánat ha rossz helyre írok, először járok a fórumon. Egyszerű kérdésem volna, ami előtt a körülményeket gyorsan összefoglalnám.

Egy társasházi lakásban lakom együtt barátnőmmel és szeretnénk még képeket feltenni a falra, az előző tulaj viszont a hálószobában nem helyezett el szögeket a falban, amire lehetne további képeket felakasztani. Amivel probléma nem lenne, hiszen valahogy azért meg tudnám oldani egy új szög elhelyezését a falon, viszont az egész épület betonból van "kiöntve". A 70-es 80-as években épülhetett, és bár én annyira nem értek az építészethez, azt viszont a lakógyűlésekből tudom, hogy maga az épület szerkezete masszív és tömör betonból van.

Ez volna a bökkenő. Hogyan tudnék szöget verni a falba? Esetleg lyukat fúrni neki és abba tipli + csavar vagy egyéb? Hiltire lenne szükség? A lényeg, hogy félek, hogy megreped a vakolat és az nagyon elcsúnyítaná a szobát, annyit viszont nem szeretnék kockáztatni. Nagyon sokat segítene, ha akárki akármit írna.

Köszönöm szépen előre is a segítségeteket, örömmel fogadok minden választ.

L.

U.i.: Egyszer mintha valaki azt javasolta volna nekem, hogy valamiféle "betonszöget" kellene beszereznem. Ilyen létezik?
Üdv!
Létezik betonszeg, de ezt gázpatronos (pl.: Hilti) szegbelövővel kell a falba belőni. Ezt vagy kölcsönözni lehet, vagy mint szolgáltatást veszed igénybe (szögbelövés).
Pneumatikus kalapácsrendszerű (Hilti rendszerű) fúrógéppel be tudsz fúrni a betonba és tiplivel csavarral tudsz képet felrögzíteni. Nem fogja leverni a vakolatot, hacsak nem leesési határon van már most is.
Hello!

Köszönöm szépen a segítséget, így már minden érthetőbb. Minél előbb intézkedni fogok az üggyel kapcsolatban, egyébként a vakolat nagyon jó állapotban van még, úgyhogy remélem akkor a repedés nem fog bekövetkezni.

Ha esetleg a jövőben valamilyen problémába akadnék a folyamat során; igénybe venném újra ezt a témát ha nem gond.

Köszönettel,

L.
Üdv!
Normál esetben nem repedhet meg a vakolat, annyira tartania kell. Bár elég hangos az ütvefúró a falban, de azon a kis felületen amit a fúróhegy képvisel nem ad át olyan mértékű rezgést a falnak, ami problémát jelentene. Inkább a szomszédok lesznek a problémásak, ezért olyan gépet kölcsönözz ki, ami profi és nagy az ütésereje (és persze jó fúrószár), akkor hamar ki lehet fúrni a lyukakat. Gyenge ütéserejű gépek csak vinnyognak a betonban.
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég