Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
7 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Van-e valakinek tapasztalata műgyanta padló ügyben?
A gondom az, hogy panelfelújításon gondolkodom, és a járólapunk (ami már egy előző rétegre lett felrakva) gyalázatos munka, ahány kocka, annyifelé áll, nem egyenletes. Megoldható-e, hogy ne kelljen feltörni, hanem erre valami vékony, önterülő műgyanta padló kerüljön? Ha igen, ez költségben drágább, vagy olcsóbb-e a hagyományos járólapozásnál?
Vagy nagy hülyeséget kérdeztem?
Tapasztalat, hallomás???
Üdv!

Bíztosan vanak nálam tapasztaltabbak is, de én azt javaslom, hogy bízony fel kell szedni azokat a lapokat. Ugyan a műgyanta padlóról én nem tudok semmit, de ugy gondolom, hogy ha már két rétek járólap van lerakva, akkor azért arra durva lenne rá rakni egy harmadik réteget is. :roll:

A panel lakások nem tul nagyok, kis lépésekben is lehet lapozni. pld felszedtek egy 1,5 -1,5m es részt és lelapozátok, másnap folytatjátok tovább. Ez azért jó mert közben lehet közlekedni a lakásban, és ha az egész felület kész akkor le lehet fugázni. Bár ez csak az én itthoni módszerem, így kényelmesen elkészülök egy konyhával, fürdöszobával 3-4 nap alatt. De ez csak egy tipp ötlett volt a részemröl 8)

Gábor
Köszönöm Gábor a választ
Katinéni
a mügyantával 1 baj van 3-4 rétegben terítik és ha víz megy rá olyan mint a jégpálya!csak tökéletes alapra jó mert ha mozog alatta a régi betörhet és aláfolyván a piszok -miután viztiszta szinte -borzalmasan mutat
A műgyanta a mélygarázsokban javasolt ,rohadt drága csak érdesítve nem balesetveszélyes.olyan lesz a konyhád mintha egy kerti medencében próbálnál fözni
Számos lehetőség nyílik a padlóburkolatok kivitelezésére és ennek egyik legtartósabb és legmasszívabb formája a műgyanta padló készítése, persze csak hozzáértő szakemberek bevonásával.
Vannak már vékony önterülő műgyanta padlórendszerek amelyeket simán fel lehet önteni egy meglévő járólapra. / perse megfelelő előkészítést követően ) Micro top rendszereknek nevezik őket, több gyártó is forgalmaz már ilyen anyagokat. Magyarországon a Mapei, a Sopro, Harzo, stb.. A technológia előnye az úgymond "egyszerűség", hátránya az eléggé magas ár.
további infót kaphat pl itt: http://padlocsiszolas.hu/uj-padlot-a-regire-loft-design
7 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 6 vendég