Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Szép napot!

Nikecellt ill.polisztirol lapot szeretnék fa felületre ragasztani. De nem találok sehol, egyik barkácsáruházban sem olyat ami erre a célra 100% ban megfelelne. Az ott dolgozok pedig nem igen tudtak nekem erre a kérdésre konkrét típusú ragasztót ajánlani. Ráírva a legtöbb polisztirol ragasztóra azt is ráírták, hogy nem ajánlott fa felületre (OSB, funér) ragasztani. Viszont kell lennie amivel kb.50m2 megtudok ragasztani.
Aki tud ilyet, megköszönném! Hol lehet kapni és mi a pontos neve!?

KÖSZÖNÖM!!! :)
Üdv!
Polisztirol lapot nem tudsz önmagában OSB lapra ragasztani a hagyományos, nedvszívó felületekre való ragasztóval, mert hamar elválik az OSB laptól. Ehhez rugalmas ragasztó szükséges, olyan amit OSB laphoz is ajánlanak gyárilag (nem az eladó handabandázása lapján).
Használhatsz flakonos PUR habragasztót is (nem azonos a sima PUR habbal).
http://www.kohazy.hu/?id=termekek&product=corso-pur-polisztirol-ragaszto&art_id=19180&hj=1&nyelv=hun
http://www.euroof.hu/termdetail.cfm?marka=Masterplast&id=1396

Insta-stik: Egykomponensű poliuretán ragasztó, nyomás alatti tartályból adagolva. Alkalmas polisztirol lemezek egymáshoz és beton-, vakolt-, bitumenes nem nedvszívó (pl.OSB) felületekhez történő ragasztására. A ragasztás ragasztósávokban történik. (Nagyon drága mulatság.)
http://extramobilhazak.hu/_NIKECELL_arlista2010.pdf

Talán a legegyszerűbb az EPS táblák OSB lapra való ragasztása helyett vagy mellett a forgácslapcsavar és műanyag rögzítőtányér alátét alkalmazása.
Köszönöm! :D
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég

cron