Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
7 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Sziasztok!
Külső falba egy 8 centis hungarocell szigetelésen keresztül szeretnék lukat fúrni, illetve felfogatni kb 30 kg súlyt.
Ez megoldható? Létezik olyan megoldás, amivel áthidalható ez a 8 centi?
Szia, ennél kicsit több információ kéne ahhoz, hogy tudjon valaki segiteni.
Mibol van a külső fal? És a belső?
Magával a 8 centivel nincs gond, ha veszel elég hosszú és elég sok csavart vagy dübelt vagy menetesszárat, attól függően, hogy miből vannak a falak ez biztos megoldható.
Minden ilyen szigetelésen keresztüli rögzítésnél problémát jelent, hogy a csavar beviszi a hideget a szigetelés mögé, ergo pontszerű hőhidat képez. Ezt illene megakadályozni valamilyen közbetéttel.
Milyen jellegű lesz a teher, illetve milyen igénybevételt jelent?
Tégla falról van szó. Két lyukat tervezek fúrni, ezek egy vízszintes rudat rögzítenének, és erre lenne felakasztva a súly (virágtartók).
A hőhídra nem is gondoltam. Ezt mivel lehetne kiküszöbölni?
Egyébként egy beugró erkélyről van szó, így már arra is gondoltam, hogy a plafon és a padló közé rögzítek valamilyen nyitott szelvényt, és arra teszem rá a tartórudat. De ez csak végső megoldás.
Üdv
Véleményem szerint elhanyagolható a hőhíd hatás 2 csavar esetében. Nálam 1" os csövön jön be a gáz a falon keresztül de még a leghidegebb időben sem vettem észre semmit. 30 kiló statikus terhelést pedig két lyuknak el kell bírnia még úgy is hogy amit ráakasztasz az hozzá sem ér a falhoz, tehát a betekert csavar tartja. Persze kicsit vastagabb és hosszabb csavart vagy menetes szárat kell betekerni a tiplibe. Az viszont ha épp a fugát találod el megkeserítheti a munkát.
Lalibátyó,
lehet neked elhanyagolható, de az ember nem azért szigeteli a házát, hogy a hő egy része egy vasrúdon szökjön el. Lehet bagatelizálni, de egy fűtött falon okozhat nedvesedést, penészesedést a hőhíd. A gázcső nálam a kamrába érkezett és ott tényleg nem okozott gondot, nem tudom nálad milyenek a viszonyok, igaz azt sem, ez a konzol milyen falra kerülne, illetve mi van a fal túloldalán.
Lehet tényleg nem okozna problémát a szigetelés kivágása és csavarokkal egy konzol felszerelése, mert vastag a fal és elosztja a hideget, de mindenesetre számolni kell vele, de legalábbis érdemes. Egy rakás ember életét keseríti meg a hőhíd szigetelt házban is, nem lehet csak úgy elmenni mellette.
Ennek ellenére mindenki azt csinál a házával amit akar, én csak tanácsolni tudok.

Rookafia

Nekem is kérdéses volt a megfelelő rögzítés és nem találtam jónak tűnő megoldást, ezért megkérdeztem egy szigeteléssel foglalkozó céget, aki válaszolt is. Bár nem szeretek reklámozni, de a korrektség kedvéért meg kell említeni a forrást: Józan Kft.
Ezt ajánlották:
http://www.fischerhungary.hu/PortalData/14/Resources/fixingsystems/documents/vegyi_rogzites/Thermax12_16.pdf (Fischer)

Nem tudom mennyibe kerül, talán érdemes utána érdeklődni. Jól jöhet még máskor is.
Köszönöm a tippeket, azt hiszem, még agyalok a dolgon.
7 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 10 vendég