Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
5 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Néhány napja kaptunk egy használt, régebbi tipusú Stiebel Eltron SNU 10-es villanybojlert, amit a párom (abszolút nem szakember, csak szeret mindent maga megszerelni) az újabb tipus használati útmutatója alapján bekötött a mosogatógép kiállás csapra. Nem szereltük falra, mert ideiglenes megoldásnak szánjuk, így csak a mosogató alatt egy papírdoboz-magasítóra állítottuk (picit rövid csöveket sikerült bevásárolnunk ránézésre, azért így oldottuk meg).

Eleinte úgy tűnt, egyszerű a dolog, rendben és gyorsan melegítette fel a vizet. Aztán kb 2-3 nap működés után tegnap estefelé egy nagyobb kattanásra lettem figyelmes a bojler irányából és megnéztük: láthatóan kidomborodott oldalirányba a burkolat, le is pattant a helyéről. Természetesen azonnal elzártam a bemenő oldalon a mosogatógép csapnál és kihúztam a 220-ból, azóta vitázunk, hogy mi lehet a baj?

Párom szerint azért dudorodik, mert nincs falra szerelve és függesztve, szerintem meg túlnyomás alatt van és szét fog repedni a tartály :-(

Ha valaki tudna értő tanáccsal szolgálni, azt nagyon megköszönném, mert abból legalább arra rá tudnám venni az én emberemet, hogy hívjunk mégis szerelőt, amíg van értelme és ne próbálkozzon vele ő tovább, mert érzésem szerint ez már meghaladja a képességeit.

Képet is megpróbálok csatolni és előre is iszonyatosan köszönöm!

20120525362v.jpg
bal oldalról
20120525362v.jpg (222.72 KiB) Megtekintve 4017 alkalommal.


20120525363v.jpg
20120525363v.jpg (219.75 KiB) Megtekintve 4108 alkalommal.
Üdv
Szerintem ez egy átfolyós rendszerű bojler amit TILOS :!: nyomás alá helyezni. Speciális csap kell a bekötéséhez ami úgy működik hogy a kifolyó melegvíz útja állandóan szabad . Úgy működik, ha megnyitod a csapját akkor hideg vizet engedsz a bojlerbe egy elég szűk nyíláson (épp azért szűk hogy ne alakulhasson ki túlnyomás a bojlerben) ami az állandóan nyitott melegvíz úton kifolyik a csapon. Mindenképp a hozzávaló csappal kellene bekötni, és szerencsés vagy hogy ennyivel megúsztad.
Azt én is éreztem, hogy szerencsés vagyok, hogy ennyivel megúsztam, mondtam is a páromnak, hogy azért ekkora torzuláshoz biztos, hogy nagy nyomás kell belülről :-(

Nagyon-nagyon köszönöm a segítséget!!!
Kellemes hétvégét!
Én talán már megkésve de elmondom mit gondolok.
1. Ehhez a bojlerhez tudtomal kelett volna öházá gyártott saját csapot is adni.
2.Tényleg örülj,hogy megusztad ennyivel.
3.Nekem Hajdum van és azon a csaphoz három kivezetés van. Egy megy a mosogató betápjára a másik kettő pedig rá vagyon kötve a bojlere.
4.Ehhez sürgösen szerelő kell ez kész életveszély!
Kedves Krisztián,

Önnek is köszönöm szépen. Ma jön elvileg a szerelő, és valószínűleg leveszi a helyéről. Csapot persze nem kaptunk hozzá :-(
5 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 49 vendég