Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Teljesen analfabétaként szeretnék kérni tanácsot. teljes leírás video is jól jönne.. legfontosabb rész amit nem értek az a küszöb körüli részt hogy rakom ki? illetve a fütéscsöveknél??csatolok képet a kérdéses területekről. Köszönöm!
Kép
és
Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu
Első lépésként az aljzatot kell síkká varázsolni. A padlószőnyeget mindenképpen, a műpadlót jó volna fel kell szedni, bár gondolom, ez utóbbi le van ragasztva. A huplikat mindenképpen meg kell szüntetni. Portalanítás után létrázható fóliával le kell teríteni a helységet, majd erre jön a habfólia (javaslom a 3 mm vastagságút) a kisebb egyenetlenségek kiegyenlítésére.
A parkettát az ablak vonalára merőlegesen illik rakni, így a fény nem törik meg az illesztéseken. A faltól körbe 1-1 cm-t el kell hagyni. A parkettának a csapos része legyen a fal felé. A parkettát vághatod kőrfűrésszel, dekopírfűrésszel is, de létezik kimondottan erre a célra készített eszköz, a parkettatörő is, bár egy munkára nem éri meg megvenni azt.
A sor végén leeső darabbal kezdheted a következő sort, feltéve, hogy az nagyobb 25-30 cm-nél. Az illesztéseket az előző sorhoz képest el kell tolni legalább 40 cm-re.
A kritikus részekhez érve (csövek, ajtó) a még egész laptól és a faltól mérve fel kell jelölni a csövek helyét fél-egy centi ráhagyással, ezeket dekopírral tudod kivágni. Ahogy elnézem, lehet méricskélni a csőrengeteg miatt. :P Lehet kapni ún. csőrózsát, ami majd eltakarja a csövek mentén a hézagot.
Az ajtóhoz érve is hasonlóan kell eljárni, mint a csöveknél, de itt két lehetőséged van. Vagy 1 cm-es hézagot hagysz, és akkor rakhatsz a hézagra fém burkolatváltó profilt, vagy kisebb hézagot hagsz, és akkor a parketta színével megegyező parkettafugázóval ki tudod tölteni a rést.
A szegélyléceket inkább leszabó kőrfűrésszel, vagy kézi fűrésszel gérláda segítségével vágd méretre. Amennyiben nem akarsz a sarkok kialakításával bajlódni, lehet kapni készletben "színazonos" sarok-, és toldóelemeket, ekkor csak merőleges vágásokra lesz szükséged, feltételezve, hogy nem kör alakú a szoba. :D
A szegélyt sziloplaszttal/építési ragasztóval tudod a legegyszerűbben a falhoz rögzíteni (a parkettához még véletlenül se!).
Szeretettel várjuk üzletünkben, ahol széles áruválaszték áll a hozzánk betérő kedves vásárlóink rendelkezésére. Termékeink: csaphornyos parketta, mozaik parketta, lamella parketta, intarzia parketta, szalagparketta, laminolt padló, svéd padló, ragasztók, lakkok, olajok, pácok. Szolgáltatásaink: parketta munkálatok, kisgép kölcsönzés, gépek szerszámok, E-cigaretta, barkácsáru, kerti szerszámok. Várjuk Önt is üzletünkben, illetve honlapunkon, ahol sok kép mellett munkadíjakról és akciókról olvashat egyaránt. www.fasorparketta.hu
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 8 vendég