Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
11 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Sziasztok

Új vagyok a fórumon és segítségre lenne szükségem ugyanis egyszintes házban lakom ahól gázkazánnal fütött központi fütésem van ahova bekötöttem egy szilárd tüzelésü kazánt a csövek falban és betonban vannak ,nyitott renszerüre lett átalakítva de az utolsó radiátorban nem fordúl meg a víz kellő képpen az alsó része nem melegszik fel.Bármilyen ötlet jól jön.
Üdv
Szia!
Én tudok ajánlani egy specialistát, ha érdekel elküldöm a számát privát üzenetben. Sokmindennel foglalkozik többek között fűtés szereléssel is!
turbo írta: Sziasztok

Új vagyok a fórumon és segítségre lenne szükségem ugyanis egyszintes házban lakom ahól gázkazánnal fütött központi fütésem van ahova bekötöttem egy szilárd tüzelésü kazánt a csövek falban és betonban vannak ,nyitott renszerüre lett átalakítva de az utolsó radiátorban nem fordúl meg a víz kellő képpen az alsó része nem melegszik fel.Bármilyen ötlet jól jön.
Üdv


Hogyan kötötted a két kazánt?
sziasztok! érdeklödnék hogy mekora kémény kell egy 90 nézetméteres házhoz amit egy 2 báros kazán lát el fütésel! mert ami van az még nincs teljesen felhuzva és megszeretném majd csinálni!
Üdv.
A kazántól és teljesítményétől függ. De ez is kevés adat még, mert azt is tudni kell, milyen a kémény és milyen magas a tető gerince, mert ugye a kéménynek meg kell haladnia a tető gerincének magasságát. A 90 nm sem túl sokat mondó adat, mert a házad hőszükséglete határozza meg a kazánteljesítményt, és akkor ehhez kell méretezni a kéményt.

Egy kis segédlet, hogy lásd nem is olyan egyszerű. Nem friss anyag, azóta csak szigorodtak a szabályok.
http://www.e-epites.hu/717

És még:
http://www.epitesz.bme.hu/document/1037/original/00001981.pdf
http://magyarkemeny.hu/7.pdf

Egyszerű méretező:
http://nap-kollektor.hu/kalkulatorok/kemenymeretezo-kalkulator-fatuzeleshez
szép napot!! lászlo köszi a válaszod! hát most a tégla kémény kb 5 méteres lehet de az aszonyomék nemfejezték be és az idén ujra akarnám rakatni és a kazán 27 kw és a ház egy része van leszigetelve belülröl !
Üdv.
Kissé alacsonynak tűnik, de nem vagyok ebben szakértő. Milyen a kémény felépítése: vakolt tégla? mekkora a belső keresztmetszete? Eddig hogyan fűtöttetek?
Csak úgy érzésre is bőven nagyobb a kazánod, mint amit a ház kívánna, így ha nincs puffered a fűtési rendszerben, akkor erősen lefojtva fog üzemelni, ezt is figyelembe kell venni. Érdemes lenne kibélelni a kéményt, hogy a kátrányosodást elkerüld.
igen vakolt tégla és ez müködöt edig is csak a szomszéd már szolt hogy rajuk magasabra mert lecsap de szerintem le is fog csapni a füst mert nagyon közel van a házuk és nagyon magas de megakarom csináltani a kéményt szerintem legaláb a gerinc fölé kell vinem ami még kb 2 méter lehet !! jo a huzatha a kéménynek semi gond vele igy is !! és mivel kell kibélelni a kéményt!!
van puffer tartáj de nem nagy és a kazán mellet van! az a gond szerintem hogy zárt rendszerre let megcsinálva és sokan mondják hogy ez nem jo a rendszer legmagasab pontjára kellene teni egy nagyon tartájt tágulásnak szerinted!!
lacaapu írta: igen vakolt tégla és ez müködöt edig is csak a szomszéd már szolt hogy rajuk magasabra mert lecsap de szerintem le is fog csapni a füst mert nagyon közel van a házuk és nagyon magas de megakarom csináltani a kéményt szerintem legaláb a gerinc fölé kell vinem ami még kb 2 méter lehet !! jo a huzatha a kéménynek semi gond vele igy is !! és mivel kell kibélelni a kéményt!!


Amit korábban belinkeltem, érdemes tanulmányozni, nehogy később a kéményseprő máshogy gondolja (hatóság, kötelezhet korrigálásra, átépítésre). Itt elég jól elmagyarázza a szükséges kialakításokat.
http://magyarkemeny.hu/7.pdf
lacaapu írta: van puffer tartáj de nem nagy és a kazán mellet van! az a gond szerintem hogy zárt rendszerre let megcsinálva és sokan mondják hogy ez nem jo a rendszer legmagasab pontjára kellene teni egy nagyon tartájt tágulásnak szerinted!!


A zárt rendszer sem rosszabb megfelelően tervezve és ellátva a szükséges biztonsági berendezésekkel, mint megfelelő méretű tágulási tartály, túlnyomásszelep, kazánhűtő kör. A nyitott rendszer talán annyival jobb, ha megfut a kazán, akkor nagyobb az esély, hogy nem nyomja szét a rendszert, csak gőzmozdonyost játszik.
11 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 9 vendég