Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Helló,

Egy régi bérházban lakunk, ahol bár viszonylag vastag a födém, a felettünk lakó család három gyerekének a rohangálása, de még sima lépések is nagyon hangos kopogásként, szinte már dörrenésként hallatszódnak át.
Beszéd, tévé, rádió ilyesmi egyáltalán nem hallatszik át.

Az lenne a kérdésem, hogy van-e jó módszer arra, hogy alulról valahogyan hangszigeteljük a mennyezetet, hogy legalább valamelyest csökkenjenek a zavaró zajok?
Sokat lehet erről olvasni a neten, de érdekelne, hogy van-e valakinek személyes tapasztalata arról, hogy mi működik.

Köszi!
W.
Sajnos a lépéshang terjedése egészen más, mint a légtérben keletkezőké. A lépéshang közvetlen a födémmel fizikai érintkezés folytán keletkezik és ezt beton födém kiválóan vezeti. Ezt a fölötted lévő lakásban úsztatott padlószerkezet építésével lehetne megoldani, de erre nagyon kicsi az esélyed, hogy a kedvedért megcsinálják. Az ilyen hangokat csak csillapítani lehet, de azt is csak korlátozottan, mert nem csak a födém, hanem a falak is átveszik és tovább vezetik a hangot.
Annyit tudnék tanácsolni, hogy szakértő céggel konzultálj, akik garanciát vállalnak a munkájukra és akkor elviselhető szintre lehet redukálni a hangot.
A feletted lakókkal nem tudsz beszélni, hogy legyenek rád is tekintettel? Mondjuk puha papucs, több szőnyeg, akármi.
Szia,

Köszi szépen a választ, én is kábé erre jutottam, hogy megpróbálok (ismét) beszélni velük, aztán meglátjuk mit mernek ígérni a szakértő cégek!

Köszi mégegyszer!
W.
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 5 vendég