Üdv.A fórumozóknak. Sajnos gondolom sok embernek van hasonló gondja,mint nekem.Régi tipusu,60-as épitésü,de teljesen felujitott vályogtéglás lakásom van. A falak lehálózva és simára vakolva. Ahol az egér nem is tudna befurni az erös cement kötés miatt. A mennyezet nem volt mindenhol egyenes ezért gipszkarton,és üveggyapot kombinációt alkalmazva ezt megoldottuk.Na de elmondom a gondom. Az van,hogy jön a tél és jönnek az egerek,és a gazda leteszi az irtószert,és az dolgozik.És én érzek bomló rágcsáló tetemszagot a lakásban. Hogyan lehet ez? lehet,hogy az egér szag átjönne a falon? valakinek tapasztalatát szivesen fogadnám. A másik gondom,egy régen nem használt kémény.Ez ott van ahol a helyiségben érezzük a szagot.de a kéményajtó és a füst csatlakozó teljesen be van simitva.Lehet a régi kéményböl ered a szag és én érzem azt,hogy ez egérszag? A régi kéményeknek lehet ilyen visszataszitó szaga? Megköszönném,ha valaki ki tudna segiteni. Zsolt.
Üdv!
Elképzelhető, hogy a kéménybe beleesett valamilyen állat és ott elhalálozván bomló tetemszagot produkál. Ez nem lenne egyedi eset, valahogy bele kellene kukucskálni a kéménybe.
Az egér a pincénkbe a betonon keresztülrágva magát jutott be és szaporodott el. Az egyik lyukat lebetonoztam, két nap múlva a pince másik sarkában rágott új járatot. Tehát a vakolóanyagon gond nélkül átrágja magát és bemehet a falba, és ott is kimúlhat a méregtől. Elképzelhetőnek tartom, hogy a föld alól rágta be magát a vályogfalba és akkor hosszú járatokat rághatnak, közel a meleg oldal felé.
Találtam már a pincénkbe teljesen mumifikálódott döglött egeret is, amíg jelen voltak, mindig éreztem a szagukat. Mostanában ha lemegyek a pincébe, első egy mély szippantás (egérszag analízis), majd a kihelyezett méregtasakok ellenőrzése.