Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Üdv.A fórumozóknak. Sajnos gondolom sok embernek van hasonló gondja,mint nekem.Régi tipusu,60-as épitésü,de teljesen felujitott vályogtéglás lakásom van. A falak lehálózva és simára vakolva. Ahol az egér nem is tudna befurni az erös cement kötés miatt. A mennyezet nem volt mindenhol egyenes ezért gipszkarton,és üveggyapot kombinációt alkalmazva ezt megoldottuk.Na de elmondom a gondom. Az van,hogy jön a tél és jönnek az egerek,és a gazda leteszi az irtószert,és az dolgozik.És én érzek bomló rágcsáló tetemszagot a lakásban. Hogyan lehet ez? lehet,hogy az egér szag átjönne a falon? valakinek tapasztalatát szivesen fogadnám. A másik gondom,egy régen nem használt kémény.Ez ott van ahol a helyiségben érezzük a szagot.de a kéményajtó és a füst csatlakozó teljesen be van simitva.Lehet a régi kéményböl ered a szag és én érzem azt,hogy ez egérszag? A régi kéményeknek lehet ilyen visszataszitó szaga? Megköszönném,ha valaki ki tudna segiteni. Zsolt.
Üdv!
Elképzelhető, hogy a kéménybe beleesett valamilyen állat és ott elhalálozván bomló tetemszagot produkál. Ez nem lenne egyedi eset, valahogy bele kellene kukucskálni a kéménybe.
Az egér a pincénkbe a betonon keresztülrágva magát jutott be és szaporodott el. Az egyik lyukat lebetonoztam, két nap múlva a pince másik sarkában rágott új járatot. Tehát a vakolóanyagon gond nélkül átrágja magát és bemehet a falba, és ott is kimúlhat a méregtől. Elképzelhetőnek tartom, hogy a föld alól rágta be magát a vályogfalba és akkor hosszú járatokat rághatnak, közel a meleg oldal felé.
Találtam már a pincénkbe teljesen mumifikálódott döglött egeret is, amíg jelen voltak, mindig éreztem a szagukat. Mostanában ha lemegyek a pincébe, első egy mély szippantás (egérszag analízis), majd a kihelyezett méregtasakok ellenőrzése. :(
Üdv. Köszönöm a hozzászólást,lehet,hogy igaz a kémény dolog,mert a kémény is vályog a padlás szintig. De a kéményt a kéményseprö vállalat miatt,hogy ne kelljen adót fizetni és,hogy elhiggyék ,hogy használaton kivüli le kellett zárni "pala és cement" A kéményseprö kijött megnézte,"bedugott egy tükröt" és jóváhagyta. Ez amiatt volt mert épitettünk a kazánhoz,egy külsö falhoz egy kéményt,és igy nem kellett épitési engedély.Mert a darabszám a rajzon egyezett.A mellék épületen is volt egy kémény azt is lebontásra került,mert szét volt repedve. ez egy kemencének volt a kivezetö kéménye,és mikor a mester bontotta,azt mondta,hogy nagyon büdös volt,a rengeteg benne lévö régi kátránytól.Ezért gondoltam,hogy lehet ez a mostani kémény is az álmennyezet felett,és a régi stukator "padlás"közötti "kb.15-20 cm-es rés" az üvegpaplan vastagsága miatt van ott és ott lehet a falon a kémény felöl repedés és ott szivároghat a szag.De ezt nem tudom mivel lehetne megoldani"megszüntetni"vagy leszedni az álmennyezetet "gipszkarton"és a nikecell stukkó diszitést és besimitani. Vagy talán valamilyen pur hab szerü anyaggal kitölteni a kéménynek ezt a részét? Mármint a hab kitöltené a réseket is.Hozzáteszem még,hogy a lakás ez a része ill .a melette lévö helyiség irodaként is szolgál,igy duplán kellemetlen,és gyanus ez a szag. Köszönöm ha valaki tudna segiteni,Én szabolcs.szatmár megyéböl a Román határ tól 20 km-röl irok.Mifelénk nincsennek nagy barkács áruházak,hogy beszaladjak valamilyen "csoda" szerért és ha bontani kell hát akkor bontunk. Köszönöm ha valakinek ,van vagy volt hasonló gondja és megosztaná velem .Köszönöm az elöbbi választ és megnézem a kormozó lyukat lehet ,hogy ott van a tettes. További jó fórumozást zsolt
Jó napot olyan gondom lenne hogy a padláson találtunk 1 döglött macskát aminek már olyan szaga volt h a szobába lent lehetett érezni. A testemet elvittük az üveggyapot amin meghalt jó nagy darabban eltávolitottuk de hiába szellöztetünk a szag nemakar megszünni ugyan olyan intenzív mint mikor a tetem ott volt. Kérdésem az lenne hogy micsinálljunk h a szag eltünjön???
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 7 vendég