Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Üdv Mindenkinek!

Tetőtéri lakásban a tető és a fal találkozásához szeretnék egy kis többletszigetelést. Egy szobában megcsináltam hungarocel + ytong kombóval, hatékony lett.
Most találkoztam viszont a hőszigetelő festékkel itt az ezermester.hu oldalon ( http://ezermester.hu/cikk-6322/Hoszigetelo_festek ).
Használt már valaki ilyet? Mik a tapasztalatok?
Azt olvasom róla, hogy színezhető, de nem szeretném, mert tuti nem sikerülne :) A fal gyárilag színezett festékkel lett/lesz festve (OBI-s színes festék).
Vajon szabad rákenni egy fedőréteget, vagy csak akkor veri vissza a meleget, ha ő van felül?
Szerintem utóbbi, de hátha van valakinek nagyobb tapasztalata benne, esetleg festő szaktudással a kérdésem könnyen megválaszolható.

Köszönöm a válaszokat előre is!
sipiatti
Üdv!
Olvasgass egy kicsit neten, nem mindenki van elkábulva ettől a festéktől. Csak gondolj bele, 0,3 mm vastagságú anyag milyen hőszigetelő lehet??
A hőszigetelés és hővisszaverő képesség más tészta.

Idézet a Gyakorikérdések.hu-ról:
Hőszigetelő festék nem létezik, a leírt "tudományos" szöveg értelmetlen maszlag.
Ha feltételezzük is, hogy a mikrogömbök egyáltalán nem vezetik a hőt, köztük van valami: levegő, kötőanyag, víz. Az a valami párhuzamosan kapcsolt hőellenállás a festékkel, és 0,3mm vastagon nem is jelentős a nagysága. Tehát ha a NASA überturbó nanogömböknek végtelen is lenne a hőellenállása, a réteg eredő hőellenállása akkor is nagyon alacsony.
(Ez fizika, én pedig fizikatanár vagyok.)

Hőtükör tulajdonságú ettől még lehet a festék (mint mondjuk az alufólia-tapétázás, aminek szintén minimális a hőellenállása, de mégis megakadályozza a hősugárzást a felületről), értelme és hatása ekkor annyi, amennyi a sugárzásos hőleadás hőellenállásának aránya a teljes hőellenállásban. Egy forró folyadékot szállító SZIGETELETLEN vascső hőveszteségét akár meg is felezheti. De már egy elavult B30-as falazaton is csak pár százalékot javít. De ezt olyan áron teszi, hogy belső oldalon alkalmazva hűti a fal belső felületét! Azaz nem csak ott lesz nedvesedés-penészedés, ahol eddig, hanem nagyobb területen.
Tapasztalat: http://thermo-shield.info/

A szöveg végén lévő linket is olvasd el.
Huh, köszönöm az infót, nagyon hasznos volt.
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég