Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
2 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Tisztelt ezermesterek!

A következő problémára keresek megoldást van egy kb.35 éves folyosó ablak ami kb.20 évig ki volt téve az időjárás viszontagságainak,10 éve tetettünk rá külső rolót.Az ablak 60x150cm négy kis ablak szemből áll, mostanra annyira tönkre ment,hogy a keret alsó része szétmálott az alsó üveget ki is kellett vennünk.Tudom a legjobb megoldás az asztalos lenne,vagy új ablak,de jelenleg az pénzügyi helyzetünk ezt nem engedi,férfi segítségre nem számíthatok,tud valaki nekem erre valamilyen pénztárca kímélő megoldást írni?

Zsófi
Üdv!

Milyen pénztárca kímélő megoldásra gondolt? Elodázni a cserét?
Gyakorlatilag nem. Ami szétmállott, azt semmilyen csodaszer, faanyagvédő, stb. nem képes tartósítani, vagy éppen szilárdságát helyreállítani. Bármiféle elétett keret, vagy hasonló ugyan esztétikailag szép, de nem oldja meg a problémát.
Ha az ablak fix, akkor némi gyalult anyagból össze lehet állítani egy keretet, amibe bekerülhetnek az üvegek. Az tény, hogy az asztalos nem dolgozik olcsón, esetleg ilyen méretben elképzelhető egy műanyag megoldás.
Ezután jön még a régi, illetve az új beépítése, amin annyi spórolható, hogy maga tesz meg az ember. De beépítő anyagok szintén szükségeltetnek (rögzítő hab, tokcsavar, stb) És akkor még ott van, ami a beépítéskor nem készült fel az ember.

Hát röviden ennyi lenne, elsőre.
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
2 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 12 vendég