Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Üdvözletem!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Egy 2x2x2m es fészert építek. A 4 sarokban 4db 8,5x8,5-ös gerenda (nem egy darabból, több lécből ragasztva), belülről 4,5x4,5cm-es párnafák kötik össze őket, amire lambériát szereltem. Az egész fenyőből van, beton az aljzat. Egyik problémám, hogy a párnafák elég nedvesek voltak összeszereléskor, jól gondolom hogy még nem szabad lelazúrozni? Honnan tudom hogy kiszáradt? Kb mennyit kell várni?
A másik gondom az aljzat szigetelés. Mivel szigeteljem a beton és a fa között? Az egész mozgatható még, tehát bármit alá tudok rakni. Létezik valamilyen szigetelőanyag, mint a ház alapoknál mondjuk a kátránypapír a beton és a tégla között? Vagy tegyek alá még egy sor lécet, amit előre "beitatok" valamilyen szigetelőanyaggal vagy olajjal és ha mégis elrohad majd azt cserélem? De pontosan mivel itassam be? Jött még olyan ötlet is, hogy a sarkainál emeljem ki betonba fúrható U profilokkal, de akkor meg télen behordja a szél a havat alul. Szóval mit javasolnak, mi lenne a jó és tartós megoldás?

Válaszukat előre is köszönöm.
Üdv.
A lazúr engedi száradni az anyagot, tehát ha már nem nagyon vizes, nyugodtan le lehet festeni. Talán jobb is, mert ha túl gyorsan szárad ki ebben a melegben a fa, akkor megvetemedhet.
Szigetelésnél az a lényeg, hogy a fa ne álljon vízben, ha csapadék éri. Jó a bitemen lemez szigetelés (a vastaglemezt választanám, tartósabb sokkal), de a rácsapó csapadék elfolyjon a fától. Az emelés jó ötlet, de a rést az alap és a szerkezet között úgy kell kitölteni - pl. téglával -, hogy a víz azonnal le/elfolyjon a fától és akkor hosszú életű lesz.
Üdv!

Köszönöm szépen, sokat segített.
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 21 vendég