Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
2 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Sziasztok segítséget szeretnék kérni tőletek jövőre fel akarnám újítani a nyári elejét ami egy részre vályogtapasszal van megcsinálva na most azon van a régi úgymond glettes anyag ami fel van pattogva .Aba kérném a segítségeteket hogy mivel érdemes helyre hozni eszt a falat hogy idő álló is legyen ne menjen hamar tönkre én rabic hálóra gondoltam ragasztóval felvíve utána glett ? Mit szóltok ehez hogy így jó lesz e vagy ajánlotok másféle technikát képet is csinálok a falról később . Előre köszönöm a kimerítő válaszokat tanácsokat
axe1985 írta: én rabic hálóra gondoltam ragasztóval felvíve utána glett ? Mit szóltok ehez hogy így jó lesz e vagy ajánlotok másféle technikát képet is csinálok a falról később . Előre köszönöm a kimerítő válaszokat tanácsokat

gyakorlatilag és tartósan a vályoghoz, vertfalhoz, régi gázszilikáthoz, fa gerendához, deszkához stb. a hagyományos mészhabarcs, jav. mészhabarcs, cement vakolat stb. nem nagyon tapad semmi, a ragasztónak így szerepe sincs.
A rabicz háló is akkor megoldás huzamosabb időre, ha legalább 100-as, de inkább 120-as szöggel min. 15*15 centiméterenként oda van ferdén bevert "tűzgélve". Egy normál vakolat min. 2,5-3cm, a súlya 40-50kg/m2. Ezt a súlyt kell tartania a szögeknek. A rabiczháló meg nem engedi összerepedezni.
A sok évtizedes megfigyelésem szerint a legtartósabb inkább a ritkított nádszövet sűrű felszegezése egy felcsapott/fröcskölt cement grúz rá és mehet a javított homlokzati mészhabarcs.
Üdv.: sby f. J. ép.mérn.-, ép.gépész-, vill-, ép.fiz.
2 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 54 vendég

cron