Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
2 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Hello!

Padlásfeljárót szeretnék beszerelni a kazánházba. A ház könnyű szerkezetes tetővel van megcsinálva a tetőtérben egyértelműen láthatók a gerendák. A kazánházban van már egy rés vágva a gipszkarton plafonba és oda van támasztva egy létra amin keresztül fel lehet jutni a padlásra, azonban, mivel csak egy lyuk van ott nagy a huzat a kazánházba amit egy csukható padlásfeljáróval szeretnék megoldani, mivel a cirkó is ott van fontos lenne, hogy minél jobb hatásfokon tudjon dolgozni kevesebbet fogyasztva. Nézegettem az interneten a padlásfeljárókat de sajnos csak 60 cm szélességűt találtam, azonban nekem a két gerenda közti távolság 52-53 cm létezik nem ollós kivitelben nem túl drága padlásfeljáró vagy esetleg valami más megoldás, hogy meg lehessen oldani a lyuk betömését valamiféle ajtóval, hogy majd fel is lehessen jutni később a tetőre?

A válaszokat előre is köszönöm.
Üdv!

Elég keskeny a hely, ha hozzáveszem, hogy ha még mindenképpen a feljáró valamiféle keretbe lesz foglalva, akkor az további méretet vesz el.
Azt nem jelezte, milyen hosszan van megoldva a rés kialakítása. Az ezermester egy régebbi lapszámában volt egy olyan megoldás, ahol egy felcsukható létrával volt megoldva a feljárás, ehhez azonban némi tér is szükséges a tetőtérben. A feljárók vasalata nem egyezik meg egy egyszerű zsanérral, lévén a cél az, hogy leengedés során, a felfekvő lap, mely méretben szélesebb és hosszabb borított nyílásnál. Ellenőrizni kellene, hogy a nyílás sarkalló szögei 90 fokok-e, aztán egy megfelelő belső rámát kellene kialakítani, majd egy olyan belső keretet kialakítani, ami az oldalain 1,5-2 cm-rel keskenyebb a bennfoglaló méreteknél. Ezt aztán a kívánt borítással már el lehet látni.
A könnyebb érhetőségért estére rakok majd fel rajzot, de talán addig is érthető a megoldás lényege.

További szép napot!
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
2 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 11 vendég