Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
10 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Sziasztok!

Az új lakásom lépcsőfeljárójának világítása (földszintről emeletre) úgy van megoldva, hogy a falon végig rejtett világítás fut egyelőre neoncsövekkel. Be van süllyesztve az egész, így a mennyezertet világítja. Ki akarom cseréltetni spot-ra, ami szintén a mennyezetet világítaná. Tud valaki itt a Net-en olyan helyet, ahol világítástechnikával, tanácsadással foglalkoznak?

Köszönettel:

Pal
Üdv!

Szép-szép az a spot, de mit szólna pl. LED-sorhoz?
Nem tudom, mekkora a hely, és milyen a kialakítás, de a spotnak hely és nagyobb teljesítmény esetén megfelelő védőtávolság is kell, amiben benne foglaltatik. Az alap 65 mm átmérőjű furattal kell számolni, így most hirtelen nem jut eszembe a foglalat méret, de ez ennél csak nagyobb. Ha méterenként 15W-os sorrást számolunk, az elvből 5 forrást jelent, ami 5*15=75W, nagyobb teljesítmény, nagyobb fogyasztás, viszont a led akár állandóra is bekapcsolva lehet, és elég hangulatos tud lenni. És nem elfeledve: a led viszont takarékosabb.

További szép napot!
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
Kedves Jmedvegy!

Köszönöm szépen a hasznos tanácsot!

Én is kívánok szép napot!

Pal
A legkevesebb átalakítást a led fénycső jelenthet. Csak elektromosan kell átkötni a ledes fénycsőnek megfelelően és ezen kívül minden a régi maradhat, mégis korszerű és takarékos lesz.
http://www.bolt.landlite.hu/shop_search.php?complex=ok&search=led-t8+s14s&type=1&subcat=0&in_what=10110000&min_price=&max_price=&gclid=CNmXiIOqz7kCFcVY3goddTwAZQ
Szia! :)

Ha a rejtett világítás mellett vagy, a LED fénycső lehet jó, vagy mennyezetbe/falba építhető terméket is választhatsz. Szerintem mindkettő megoldás elég látványos, különösen ha egyedi fényforrást használsz hozzá. Itt egy csomó különleges rejtett lámpát találsz, és minden felmerülő kérdésre is válaszolnak.
Szia!

Tapasztalataim szerint az anrodiszlec.hu, és a ledmaster.hu elég informatív, és segítőkész társaság, sok teszttel, képpel, leírással.
Lehet másnak is jól jön az információ, mert én eddig nem tudtam minek a többféle bekötés a LED fénycsövek esetén.
Led fénycső bekötése részletesen képekkel itt: https://ledbau.hu/cikkek/led-fenycso-bekotese-a-13.html
Igen, én is csináltam már ilyet a lakásba. Én itt: https://ledfenyforrasok.hu/ szereztem be hozzá mindent. Most nagyon jó karácsonyi világítást is találtam náluk.
Szia
Tennél fel pár képet ötletnek hogy miket csináltál ?
köszi !
Üdv. Amennyiben nem találtál rá még embert ,aki megcsinálja, szólj és megoldom neked .

https://aagyorsszolgalat77.webnode.hu/#&gid=1&pid=4

Már országosan müködik a dolog ,csak még nem írtam át a weboldalon.
10 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 10 vendég