Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Sziasztok!

A napokban vettem egy függőágyat, mondván, hogy majd tavasszal szépen a kertben a fa árnyékában kellemesen hesszelek. Igenám, viszont fúrja az oldalamat, hogy miért is várjak tavaszig? A lakásban is simán fel lehetne függeszteni. Valahogy. A problémám a következő: a ház jó 20 éve épült beton falazóblokkból. Belinkelem, hogy valami hasonlóból épült a házikó.
A teherhordó fal: http://www.tuzepdeb.hu/files/product/1088/img.jpg
Válaszfalak: http://www.aknaituzep.hu/dbimages/2c17a ... cda002.jpg
A válaszfalak 10 cm-esek, a főfalak pedig 38 cm vastagok. Nézegettem különböző technikákat, lehetőségeket, hogy hogyan is tudnám rögzíteni a szemescsavart a falakba. A legjobb megoldást az injekciós technológiák között találtam, viszont elég húzós áruk van s mivel csak 2 db csavarról lenne szó, így nem igazán éri meg.
Nem tudtok valami olcsóbb lehetőséget? Nincs valami ötletetek? Amiket találtam még dübeleket javarészt elég kicsi húzóerőre vannak tervezve (0,5 kN) s nekem legalább 180 kg-ot kellene, hogy bírjanak, mivel kétszemélyes az ágy s 180 kg-a van hitelesítve.

Köszi!
Üdv: Ákos
Szia.
A betonelemek üregesek, vagy ki lettek öntve betonnal?
Ha üreges, akkor minél hosszabb tiplit, vagy dűbelt keress, hogy több bordán keresztül menjen. A válaszfal nehezebb ügy, nagyok keskeny, talán átmenőcsavarral lehetne megoldani és a csavar fejét eltakarni valamivel.
Nézz körül az Ejot, Hilti és Fischer weboldalain.
Üdv!

Esetleg elképzelhető, hogy maga a függőágy felfüggesztése egypontos, azonban inkább egy adott hossz mentén eloszlatnám, így több felé oszlana el. Ezenkívül leginkább valamely fémdűbel irányába mennék el, mint pl. ez, és ehhez alakítanám ki a rögzítést. Ha most durván fogalmazok, akkor egy pl. 20*40-es zártszelvényre hegesztenék egy felfogató fület, ezt mintegy 50 cm hosszban elkészítve. Az erősítés okán, átfúrnám több helyen, mely a furatokba az átmérőnek megfelelő köracélt célszerű hegeszteni, az összeroppanás elkerülése végett, síkbacsiszolást követően, és a végeket ledugózva, 3-3 dűbel segítségével rögzíteném a falon. Azt viszont tudni kell, és meg kell érdeklődni, hogy mely típus alkalmas a dinamikus terhelés felvételére is, ld. forgolódás az ágyban.
Hát valahogy így. De elképzelhető olyan megoldás is, ahol a tartórész függőleges, alja feltámaszkodik a padozaton, és ez van több helyen megerősítve és dűbelezve. Innen már leginkább pénztárca függő a kivitelezés.

További szép napot!
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
Köszönöm szépen a tanácsokat! Még agyalok rajta, osztok-szorzok, hogy hogyan is legyen a dolog, aztán majd kialakul úgyis :)
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 7 vendég