Ezermester Fórum

Otthon szépítés, lakberendezés, bútor, szőnyeg, függöny, tisztítás, takarítás
173 hozzászólás Oldal: 12 / 12
Szép napot nekem is olyan kérdésem lenne ECO módban 40 fokon van a víz vagyis azt jelzi nem megy feljebb az normális?Egy hete lett beszerelve egy ariston valis evo 80,ha szeretném hogy mindig 60 fokos legyen a víz akkor ki kell kapcsolnom az ECO módot,Elöre is köszönöm a választ.
Kedves Mindenki!

Hat hónapja használunk egy velis 80 készüléket. Eddig semmi baj nem volt vele.
Mostanában viszont sistergő hangot ad ki magából. Láttam már hasonló hozzászólást ezzel kapcsolatban. Ez akkor a vízkövesedés jele lehet? Érdemes az ügyfélszolgálatot ilyen esetben felkeresni? Szakít hivatni.... Stb? Vagy mi a konkrét teendő a továbbiakban?

Köszönöm a válaszokat!
kisliszi írta: Szép napot nekem is olyan kérdésem lenne ECO módban 40 fokon van a víz vagyis azt jelzi nem megy feljebb az normális?Egy hete lett beszerelve egy ariston valis evo 80,ha szeretném hogy mindig 60 fokos legyen a víz akkor ki kell kapcsolnom az ECO módot,Elöre is köszönöm a választ.


Az eco a legtakarékosabban állítja elő a melegvizet. Ha nem ürül ki a tartály akkor nem lesz magasabb a hőmérséklet.
Az eco kikapcsolása a megoldás.

Üdv: Bojlerguru
bubus11 írta: Kedves Mindenki!

Hat hónapja használunk egy velis 80 készüléket. Eddig semmi baj nem volt vele.
Mostanában viszont sistergő hangot ad ki magából. Láttam már hasonló hozzászólást ezzel kapcsolatban. Ez akkor a vízkövesedés jele lehet? Érdemes az ügyfélszolgálatot ilyen esetben felkeresni? Szakít hivatni.... Stb? Vagy mi a konkrét teendő a továbbiakban?

Köszönöm a válaszokat!


A sistergés a vízkőre utal. Egy éves korában kell először szétszedni, a garancia hosszabbítása és vízkőtelenítés miatt.
Csak Aristonal szerződött szerelő hosszabbíthat garanciát. Például én.

Üdv: Bojlerguru.hu
Köszönöm a választ Bojlerguru,másik kérdésem az lenne hogy,a ariston valis 80 bojlerrel zuhanyoztunk az létezik hogy egy embernèl elfogy a melegviz vagyis nem olyan meleg a viz a második embernek,és mégegy eröl megy a melegviz a lakásban ezzel mosogatunk igy lehet nincs értelme az ECO modnak ?!
Elöre is köszönöm
kisliszi írta: ..... igy lehet nincs értelme az ECO modnak ?!
Elöre is köszönöm

Ha a egy hét után sem emeli meg a vízhőmérsékletet az ECO, akkor ki kell kapcsolni.
SzépNapot Mindenkinek!
Az Ariston Velis 50 l-es bojlerünk megérett a vízkőtelenítésre. Tömítéseket, anódokat, vízterelő(ke)t remélem sikerül vásárolnom. (Utóbbiból van a bal oldali, melegvízcsonkos tartályban is?) A víztelenítési próba azonban még nem sikerült. Hidegtáp elzár-melegcsap nyit-bizt.szelep (MMG) kinyit – semmi nem történik. Végigolvastam a Fórumot, ezt találtam: „Megoldotta dr.Bubo: valoban a hidegen folyik ki, de a szelepen, es ott is csak akkor, ha a meleg kimenot leszedtem, csap kinyitas nem volt eleg neki.” Tehát, ha közvetlenül a bojler meleg víz csonkjáról leoldom a flexibilis csövet, akkor valóban kiürül (pár litert nem számítva) a víz a biztonsági szelep lefúvó csonkján keresztül?
Mivel konyhában van a bojler, fontos lenne tudni, hogy mennyi locspocsra készüljek.
Kérem, aki tudja írja meg a tutit!
Nagyon köszönöm!
jomoca írta: Tömítéseket, anódokat, vízterelő(ke)t remélem sikerül vásárolnom. (Utóbbiból van a bal oldali, melegvízcsonkos tartályban is?) IGEN
A víztelenítési próba azonban még nem sikerült. Hidegtáp elzár-melegcsap nyit-bizt.szelep (MMG) kinyit – semmi nem történik. Végigolvastam a Fórumot, ezt találtam: „Megoldotta dr.Bubo: valoban a hidegen folyik ki, de a szelepen, es ott is csak akkor, ha a meleg kimenot leszedtem, csap kinyitas nem volt eleg neki.” Tehát, ha közvetlenül a bojler meleg víz csonkjáról leoldom a flexibilis csövet, akkor valóban kiürül (pár litert nem számítva) a víz a biztonsági szelep lefúvó csonkján keresztül?
IGEN

Nálunk budapesti viszonylatban 20e egy karbantartás, ami a szükséges alkatrészeket is tartalmazza. Hogy a a kisker alkatrész árak mellett érdemes-e saját kezűleg nekifogni, azt érdemes ennek tudatában mérlegelni.
173 hozzászólás Oldal: 12 / 12

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 7 vendég