Ezermester Fórum

Otthon szépítés, lakberendezés, bútor, szőnyeg, függöny, tisztítás, takarítás
232 hozzászólás Oldal: 16 / 16
Alapvetően a vízhasználati szokások döntik el ezt a kérdést. Van aki 20 literrel is letusol és van akinek a 60 is kevés. Van aki naponta egyszer, van aki többször is. Szerintem sok embernek okozott ez a bojler csalódást ha itt vissza olvasol. Az viszont biztos hogy jól néz ki. A wifis vezérléshez annyi hogy nekem a biztos elegendő meleg víz és a stabilan működő eszköz fontosabb mint hogy a telefonon nézegessem és kapcsolgassam. Ráadásul nem köthető olcsó vezérelt áramra sem, csak a "rezsioptimalizáltra" . Gazdaságosság és takarékosság szempontjából sem látok sok előnyt más elektromos vízmelegítő eszközzel összehasonlítva. De ha annyira tetszik akkor kettőt kell venni és elég lesz a meleg víz statisztikailag is.
Üdv!

Villanyszerelőként még annyit tennék hozzá, hogy ezek az "okos" megoldások figyelik a fogyasztói szokásokat , és ennek megfelelően állítanak elő melegvizet, tehát ha a család 18 után kezd bele a pancsolásba, akkor erre az időszakra fog a hőtároló kellő mennyiségű melegvizet felfűteni, ellentétében a hagyományossal, ami állandóan az adott, beállított hőfokot tartja. Illetve volt az a régi mézet, ha alacsony hőfokon tartjuk a melegvizet, akkor kisebb a belső kőképződés . A jelenlegi tárolók speciális bevonatokkal rendelkeznek a megszokott anódos kialakítás mellett, hogy a vízkőképződést és lerakódást ellensúlyozzák.
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
Szép napot!
Nemrég lett tisztitva evo 100-as bojlerünk és nem tudom,hogy jó helyre kerültek a hőfok érzékelők. Vagyis a bejövő a bejövőhöz a kimenő a kimenőhöz,ha véletlenül felcseréltük,akkor azt jelzi a készülék hibakóddal?
Köszi a választ előre is.
Szép napot!
Nemrég lett tisztitva evo 100-as bojlerünk és nem tudom,hogy jó helyre kerültek a hőfok érzékelők. Vagyis a bejövő a bejövőhöz a kimenő a kimenőhöz,ha véletlenül felcseréltük,akkor azt jelzi a készülék hibakóddal?
Köszi a választ előre is.
Sziasztok!
Van egy Ariston velis evo 80 bojlerem 5 éve. Eddig problémamentesen működőtt. Vizkőtelenitve lett mult heten. Ki van cserelve a hideg-meleg oldali futoszál, tomites is. Alig jon meleg viz a csapokbol... Nyomas csokkentest probaltam... Mi lehet a gond?
Szerintem a bolygatás miatt elszabadult vízkövektől eldugult a csap végén lévő szitaszűrő.
Sziasztok!

Szembejött egy "villamos biztonsági felülvizsgálat" történet. A fürdőkáddal/zuhannyal ellátott helyiségekre jelenleg az MSZ HD 60364-7-701 szabvány vonatkozik és ebben az áll, hogy csak olyan vízmelegítő építhető kád fölé (1-es sáv) amely egyrészt IPX4 védettségű (ez pipa), másrészt a gyártó nyilatkozata (vagy a készülék dokumentációja) alapján beépíthető 1-es sávba.

Ez utóbbi nem szerepel a dokumentációkban, sőt, az EVO 100 papírjaiban ez áll:
- Tilos a berendezést mezítláb vagy nedves testrésszel érinteni
- A berendezéshez ne érjen

Ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy nem csak hogy fürdőszobába nem lehet beépíteni (2-es és azon kívüli sávban sem), sőt lényegében a lakáson belül semelyik helyiségben sem lehet beépíteni (konyhában sem), csak és kizárólag egy külön elzárt helyiségbe lehet telepíteni. Erre figyelmeztetést egyetlen forgalmazónál, webshopban, üzletben sem találtam ahol ezt a készüléket árulják. (fogyasztóvédelem?)

Sőt, a gyártó weboldalán lévő PDF felhasználói kézikönyv ezt kifejezetten írja is:

Ezt a készüléket lényegében csak elzárt (de jól szellőző) helyiségben lehet felállítani, ezenkívül figyelembe figyelembe kell venni az alábbi körülményekre vonatkozó figyelmeztetéseket is:
- Nedvességtartalom: Ne szerelje fel a készüléket zárt (nem szellőző), nedves helyiségben.
- Fagy: Ne szerelje fel a készüléket olyan környezetbe, melyben a hőmérséklet kritikus szint alá csökkenhet, ezáltal jég képződhet.
- Napsugárzás: Ne tegye ki a készüléket közvetlen napsugárzásnak, még üvegen keresztülinek sem.
- Por/gőz/gáz: Ne szerelje fel a készüléket olyan környezetben, melyben kifejezetten agresszív közegek (pl. savas gőzök, por, illetve nagy koncentrációban jelen lévő gázok) vannak jelen.
- Elektromos töltés: Ne szerelje fel a készüléket közvetlenül túlfeszültség-védelemmel nem ellátott elektromos vezetékekre.

Tehát ennek a bojlernek építeni kell egy külön zárható szobát a házban és csak oda lehet telepíteni.

A kérdésem az, hogy akkor azok akik fürdőszobába telepítették ezt a bojlert azok tudnak-e róla hogy "meg fog bukni" egy villamos biztonsági felülvizsgálaton, ideértve a villanyszerelőt is aki bekötötte?

Vagy, létezik valahol egy gyártói dokumentum (csak én nem találom) amely a kézikönyvben leírtakkal ellentétben mégis megengedi az 1-es sávba történő telepítést?

Forrás:
https://www.youtube.com/watch?v=Ef14E6t5LEM&t=1196s

Én javaslom mindenkinek akinek ilyen készüléke van (vagy villanyszerelőként ilyet bekötött), hogy vegye fel a kapcsolatot a forgalmazóval hogy virítsanak egy papírt hogy ez a termék fürdőszobába 1/2 sávba beépíthető, ellenkező esetben a fogyasztók megtévesztéséről lehet szó ugyanis egyetlen forgalmazó és a marketing anyag sem említi hogy a készüléket csak olyan helyiségbe lehet beépíteni ahol senki nem tud hozzáérni.
232 hozzászólás Oldal: 16 / 16

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég