Ezermester Fórum

Otthon szépítés, lakberendezés, bútor, szőnyeg, függöny, tisztítás, takarítás
255 hozzászólás Oldal: 17 / 17
Sziasztok!
Teljesen új vagyok a témában, tehát nézzétek el sületlenségeimet :mrgreen: A mai napon cseréltem le kb 500 éves fég V4 vízmelegitőmet egy ariston velis evo 100 villany bojlerre, mivel ismerősi körökben van aki ilyet használ és igen jókat mondott róla. Viszont nálam nem olyan kerek a történet mint nála. Az ő elmondása az, hogy 3-5Kw-ot fogyaszt naponta 60fokra állítva, napi 2 felfűtéssel. Nos ehhez képest én tegnap 12:05-kor tettem a bekötés után áramra, eltelt majdnem 24 óra és 2 teljes felfűtés és máris elfogyasztott 23Kwh-t. ( nappali áram) Mi 3-an vagyunk a családban ( 2 felnőtt 1 gyerek), ők 4-en ( 2 felnőtt és 2 gyerek)
Ő azt mondja a gyerekek fürdenek ők csak tussolnak és elég nekik a 100L. Nos mivel ma szereltem be, így megvolt a teszt is. Mondom veszek egy forró fürdőt majd elterülök a kádba. Hát majdnem bejött :D kb háromnegyedig ment vízzel a kád, és elfogyott a meleg víz. Nyilván nem tudhatom de lehet ők csak negyedig engedik :D Illetve az ő elmondása az, hogy kb 1 óra alatt van újból meleg víz ha netán elfogyna, nálam 3,5 óra volt a 60Fok elérése... Szóval tök másokat mond mint ahogyan nálam van. Az árukeresős kommenteket is elolvastam ( igaz én hüle, csak a vásárlás után) és érdekes, hogy ott is felemások az észrevételek, kb olyan mint én és ismerősöm között. Esetleg valakinek van ilyen kütyüje és megosztaná tapasztalatait esetleg trükkjeit? Köszi előre is
Ahány ház annyi szokás, már ami a meleg víz használatot is illeti. Tehát hogy kinek mi a sok vagy mi a kevés szubjektív. A fizika és matek viszont nem az. Tehát ha 2szer használtad ki az összes melegvizet akkor 3x kellett felfűtened a 100 litert, mert először is hideg vízzel töltötted fel. 100 liter víz felmelegítése 60 fokra kb 6 Kwh energiát igényel villanyból, bármilyen villanybojlerrel, ami esetedben alapban 18 Kwh a hiányzó 6 a 24 ből meg ami napközben elment víz melegítésre. Ha nem külön mérőn mérted a bojlert akkor pedig a hiányzó simán lehet a lakás áramfogyasztása. Sajnos ezzel a bojlerrel olcsóbb "éjszakai" áramot sem tudsz használni mert állandó táplálás kell neki a vezérelt áram pedig nem az. Tehát ha pénzre váltjuk át akkor kb 250 forint 1 felfűtés villannyal és kb 100 forint gázzal a mostani lakossági árak mellett a 100 liternek.
Köszi a választ. Annyit azért hozzátennék, hogy a gázbjler nem vélenül lett lecserélve. Ebben az évben valahogy túl léptük a kedvezményes gázfogyasztást vagyis majdnem 800ft-ért kapjuk egészen augusztusig /m³. Ami minden csak nem gazdaságos. Nálunk 3 főre a napi gázfogyasztás csak a fürdésre kb 3-4 m³. Ezt beszorozva 31-el ha csak 3-at számolunk az 93m³/hó. Azt hiszem piaci áron 780ft/m³ vagyis kb 73.000ft/hó lenne a fordulóig. Így talán volt értelme a váltásnak.
Hát pedig az infláció számítás szerint idén csökkent a gáz ár év elején a KSH szerint :shock:
- igen a 800 forintos gáznál már más a matek és azzal nem is 100%közeli a hatásfok mert sok meleg kimegy a kéményen a V4 esnél. Ha maradnak a fogyasztási szokások akkor kb 93x0,7 = 65 x 34 =2210 Mj volt a hasznos energia felhasználásod gázzal, ez villanyból 2210 x 0,28 = kb 620 Kwh lesz havonta ha nem változnak a fogyasztási szokásaid. ( tévedés joga fenntartva :) )
620KwH júj.... :? Azt nagyon nem szeretném.. 8) Mindenesetre Szeptemberig marad a bojler aztán meglátjuk. Köszi az infókat és válaszokat.
Vadonatúj bojler, meleg víz megnyitásakor pár másodpercig pattogó bugyogó hangot ad. A nyomásszabályzó szelep csont száraz, nem kellene ott megjelenni 1-2 csepp víznek néha? mi lehet a gond, van-e összefüggés?
valószínűleg még levegős azért bugyog. Csepegés nem törvényszerű igazából az a szerepe hogy ne lehessen túlnyomás.
Húsvét előtt lett beüzemelve!
Azt írtad vadonatúj. Az első perctől ez van vagy mostanában kezdte ? 40-45 fokon is zajos ? 60 felett már intenzív a vízkőképződés.
Nekem ez vadonatnak számít :-) Csinálja elejétől fogva emlékezetem szerint de nem mindig, pl. most néztem, most néma. Néha pattanó hangot hallani. 40 fokon is
A nyomásingadozás miatt lesz valami ( gyorsabban folyik kifelé a víz mint ahogy befelé, amikor meg hirtelen elzárod kap egy "vízütést" ami mitt pattoghat néha mert hiába fém, (épp annyi amennyi kell is) némi térfogat változás biztosan van és hát körbe veszi szigetelés és burkolat is. Majd bekopik :) Jobb ötletem nincs sajna mert ez az a hiba ha ki is menne a szerviz akkor épp biztosan néma lenne...
Az biztos ! :-) Akkor a nyomásszabályzót ne próbáljam kicserélni?
Ártani nem ártasz vele a magad megnyugtatása véget is jó ötlet, főleg ha magad meg is tudod oldani.
Sziasztok!
Nekem egy ariston lydos r 80 típusú bojlerem van. Most felújítás van és le lett szerelve, gondoltam kitakarítom. Lecsavaroztam a fedlapot és próbáltam kihúzni de olyan mintha a gumi harangal egybe lenne, egyszerűen nem jött ki. Van valami trükje ennek?
Köszi előre is!
Video megosztókon szoktak lenni szét-össze szerelős videók azokon kellene körülnézni.
255 hozzászólás Oldal: 17 / 17

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 28 vendég

cron