Ezermester Fórum

Otthon szépítés, lakberendezés, bútor, szőnyeg, függöny, tisztítás, takarítás
7 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Sziasztok!

Abban kérném a kedves fórumtársak segítségét, hogy érdemes e magamnak megcsinálni egy szekrényt vagy inkább megvenni készen?
Ezt néztem ki:
http://www.moemax.hu/h-l-/ruh-sszekr-nyek/c2c5/ruh-sszekr-ny-kent-ph-.termek-000380075510
Üdv!

Is-is. Belefogni csak akkor, ha valamekkora gyakorlata és tapasztalata van ilyen szekrény bútorlapból való elkészítésének. Néhány célgép, - dekopír fűrész, lamellázó gép, szalagcsiszoló stb. - nem árt, ha kézközelben van. A lapszabászatokban a leadott méretek mellett is van néhány mm eltérés a végleges méretekben, a rendeltekhez képest. Gazdaságilag mindenképpen megéri, mert a bolti ár feléért, harmadáért kialakítható, de ha nem rendelkezünk kellő hellyel és eszközparkkal, akkor bizony mind a család, mind a szekrény bizony megsínyli.

További szép napot!
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
A lamellázógépet leszámítva minden van itthon.
A lamellákat ki lehet váltani tiplikkel illetve egyéb rögzítéstechnikai módszerekkel?
Üdv!

A lamellázó gyakorlatilag gyengébb kötést ad, mint a tipli, azonban az összeállítás és kialakítás sokkal gyorsabb. Voltaképpen a tiplis megoldás sokkal precízebb és biztosabb kötést biztosít, de nagyon pontosan kell kimérni és kialakítani, egy apró eltérés is gondot okozhat.
Régebben még használtak konfirmátor (megerősítő) csavarokat is, de ez mostanság kezd kimenni a divatból.
Tiplizéshez még jól lehet használni a klf cégek tipliző készülékeit, biztosítva az élbe való merőleges fúrást, és a pontos munkát.
Még mindig befolyásolhatja a döntést, van e kellő mennyiségű szorító, még ha rövidebb, az sem gond, a szekrény ragasztás utáni összehúzatásához. Nem árt egy pontos derékszög és egy aránylag jól használható mérőszalag a derékszögek ellenőrzéséhez. És végül de nem utolsó sorban, egy megfelelően sík terület, ahol el tudjuk készíteni az egyes elemeket.

További szép napot!
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
Üdv!

Szerszámok állnak rendelkezésre valamint gépek is vannak amikkel megvalósítható ennek a szekrénynek az elkészítése. Én eddig nem nagyon találkoztam ezzel a lamellázógéppel. Néztem róla videókat tetszett is, de feleslegesnek tartom. Főleg a gépeim között található Makita 3710 mellé.
A szekrényt illetően, találtam táblásan anyagot, amit 1 forintért méretre vág a bolt. 12-15 ezer egy tábla ami 5,8 m2. Két tábla elég a szekrényhez. Szerintem a többi alkatrész ára 40 ezer alatt marad.
Üdv!

Akkor már nincs más hátra, mint elkészíteni a szekrényeket. Ha van rá mód, jó lenne feltenni a végeredményről ide egy képet.
Sok sikert az elkészítéshez.

További szép napot!
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
Sziasztok!
 
Nehany osdi szekreny felujitasaba kezdtunk.
A butorokat kretafestekkel (feher, hazilag kevert) lekentuk.
Most jonne a feluletkezeles, a tartositas. Mivel, hogyan kellene? Mehviasz?
 
Koszonom
7 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 27 vendég