Ezermester Fórum

Otthon szépítés, lakberendezés, bútor, szőnyeg, függöny, tisztítás, takarítás
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Mivel a nap délelőtt süti az ablakainkat, és a terasz ajtót, ráfér már egy felújítás. A festékboltban vettem Düfa fa alapozót és Sadolin selyemfényű vastaglazúrt cseresznye színben.
Amikor elkezdtem smirglivel átcsiszolni a fát, akkor láttam, hogy van néhány egyenetlenség, amit fatapasszal korrigálni kellene. Neki is álltam TRINÁT mestertapasszal, ami fehér színű.
Kérdésem, hogy ez a fehér szín átüt-e majd a lazúrfestéken, és ha igen, milyen fatapasz tünteti el? Másik kérdésem, hogy a vásárolt festékek jók-e, mert én csak elfogadtam, amit a festékboltban mondtak, miután nem vagyok szakember. Köszönöm előre is a segítséget. Üdv., SZőke ZSuzsa
Üdv!
A lazúrok attól szépek, hogy látszik a fa erezete a festék alatt, így a Trinát mestertapasz is látszani fog ahol kijavítottad a fát. Sajnos a lazúrfestékek csak hibátlan fa felületen mutatnak jól, minden meglátszik alatta, akármivel pótolod ki a sérült fa részeket. A sötét lazúrok jobban fednek, de olyan eredményt nem lehet elérni, mint egy zománcfestékkel, ami mindent eltakar.
Talán a javítandó fa fajtájának megfelelő folyékony fával kevésbé lenne feltűnő, de annak is más a struktúrája mint a fának, tehát látszik a javítás.

Jónak tűni a Düfa alapozó, de lehetőség szerint a lazúr alapozóját illik használni, akkor biztos nincs meglepetés.
VAlahol olvastam, hogy létezik különböző szinekben fatapasz. Ha veszek cseresznye színűt, és rámegyek fehér fatapaszra, az elfedi?
Üdv!

Is-is. Többször kell átkenni, vagy átvonni, de azt tudni kell, hogy ott erősen megvastagszik a felület. A használt sűrűségétől, rétegszámától függő lehet, milyen árnyalat alakul ki az adott részen. Kültéren egyébként sem érdemes tapaszt használni, mert igazán időtálló nem igazán van, csak amelyik ideig-óráig használható marad, azonban idővel mind kipereg. A különböző gyártótól származó tapaszoknál előfordulhat, hogy vegyileg "összevesznek" és a végén a nem kívánt végeredményt jön létre. Ilyenkor érdemes mindig kikérni a gyártó vagy szakember véleményét, vagy azonos típust használni.
Megoldás lehet még a meglévő tapasz eltávolítása, akár hőlégfúvóval, vagy pusztán mechanikusan.
Összességében fedéshez mindig érdemes ezt egy kevésbé látható helyen kipróbálni.

További szép napot!
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég