Ezermester Fórum

Otthon szépítés, lakberendezés, bútor, szőnyeg, függöny, tisztítás, takarítás
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Kérdezni szeretnék ,a fórumozóktól! Az történt velem,hogy a beltéri 5 kazettás ajtón a fehér festéket /megpróbáltam/ több-kevesebb sikerrel eltávolitani. Kromofágot használtam a felső zománc réteg lejött,de alatta egy agressziv alapozó volt amit még a festék oldó sem oldott. A laposabb felületet végül rezgő csiszolóval festhetővé tettem,de a kazetták közötti mélyedéssel nem boldogultam. Csináltam keskeny spaklit is de a festék oldó miatt felázott rostot "szántotta" és nem jött a festék. Végül a fúrógépbe fogott kis drót koronggal megtisztitottam. De csunyán összekarcolta,és mély barázdák lettek benne,amit még a lazur ki is emelt.Azt szeretném kérdezni van -e valamilyen megoldás? Pl.folyékony fa? De csak négy szin volt a "Boróka" márkából az nem volt jó.Nincs valami olyan pl. mint a csempézőknek a "ajzatkiegyenlitő"? Az lehet feltöltené a karcolást? A válaszukat előre is köszönöm. Zsolti
Üdv!

A lazúr alatt minden kiegyenlítő anyag látszani fog, mert eltakarja a fa erezetét. Talán egy dolgot tehetsz, a kazetták közötti réseket felsőmaróval kimarod az egészséges részig és úgy fested le újra.
Igazán ezzel kellett volna kezdeni, mert akkor alig változott volna a rések mérete és ezután lecsiszolni a többi felületet. Másrészt hőlégfúvóval kevésbé sérült volna a fa, mint a kromofággal.
Köszönöm,hamarabb kellett volna tanácsot kérnem. Köszönöm! Zsolti
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég