Ezermester Fórum

Otthon szépítés, lakberendezés, bútor, szőnyeg, függöny, tisztítás, takarítás
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Kedves mindenki!

Valószínűleg rossz üzletet csináltam azzal, hogy olcsón akartam öntapadó tapétát vásárolni, ugyanis bizonyára régebbi gyártmány lehet és már nem tapad rendesen. Festett falra szeretném, amelyet por és zsírmentesítettünk előzőleg, de nem fogja a ragasztó. Ott marad a falon, de egy enyhébb mozdulattal hosszabb idő után is le lehet könnyen szedni. Fölragasztottam egy nagyobb darabot a bútorra is, ami műanyag befonatú, fényes, de oda sem ragadt.
Tapétaragasztó nem jó, próbáltuk...kicsit átgondolva érthető is, miért.

Kérdés: Milyen ragasztót használjak, hogy ez az eredetileg öntapadó, vékony műanyag réteg rendesen odaragadjon a falhoz?

Köszönettel

Bea
Kedves Gbea!

Szerintem semmilyet. :D Gyakorlatilag azért nem, mert ragasztás után a tapéta, csak a fallal, vagy vakolattal együtt jönne le. Másodrészt, a fólián lévő ragasztó az, ami az új ragasztó felületbe kapaszkodhat, ha az elválik, akkor az egész fólia is elválik. Egyébként, nem tudom milyen bútoron próbálta, de az öntapadós fóliák általában a porózus jellegű anyagokra nem, vagy rosszul tapadnak. Ha egy darabja egy előzőleg megtisztított üvegfelületre jól tapad, szinte levakarhatatlan, akkor nincs gond a fólia ragasztó felületével.
De ha minden kötél szakad, én a Tivebond ragasztót próbálnám (bővebben itt olvashat róla: http://www.supralux.hu/index.php?page=p ... iktivebond ). Régebben kilószámra használtam, mostanában nem igen. Ez bármelyik festékkereskedésben beszerezhető, elsősorban műanyagpadló ragasztásra ajánlják. Ecsettel felhordható, én kb 15 éve használtam, kábelcsatornáknak betonfalra ragasztásában. Két éve jártam arra, akkor még fenn voltak. Előtte vizes ruhával a felületet meg kell tisztítani, mindkét oldalt vékonyan be kell kenni, várni pár percet, majd egymásra nyomni. Ebben az adott esetben mondjuk egy telihengerrel.
Remélem tudtam segíteni.

További szép napot!
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
nemrég jártam dekorosnál,és vágatni akartam matricát(öntapadósból) azt kérdezte,hány éveset? nem értettem,de elmagyarázta,h. minél több éveset kérek(ami a tartósságra,uv állóságra vonatkozik)annál drágább.tehát vannak fóliák,amik aránylag rövid életűek,és vannak hosszabbak...........erre figyelni kell!!!!
Üdv :)

Én ragasztót nem ajánlanák mivel leszedéskor magával vonja a festéket, rosszabb esetben a vakolatot is. Mi nemrégiben vásároltunk öntapadós falmatricát ami tényleg öntapadós volt :) Gyorsan és egyszerűen fel tudtuk helyezni. Az oldal ahonnan rendeltünk a falmatricáit úgy reklámozza hogy áthelyezhetőek. Kipróbáltunk pár elemet áthelyezni és sikerült is. Az eltávolításkor végképp nem hagy nyomot.

https://www.inspio.hu/
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 36 vendég

cron