Ezermester Fórum

Otthon szépítés, lakberendezés, bútor, szőnyeg, függöny, tisztítás, takarítás
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Helló mindenkinek!
Remélem jó helyre nyitottam a témát,még új vagyok itt.
Festő/rajz állványt szeretnék csinálni a volt,és remélem jövőbeli barátnőmnek..
Szeret rajzolni,és festeni is,így gondoltam próbálok neki valami normálisabbat csinálni.
Tud nekem valaki segíteni?
Kerestem neten,hátha találok valami leírást/terv rajzot :) ,de nem találtam.
Nem hátrány,ha szét szedhető,de ha nem,még az sem gond(úgy is kocsival kell szállítani,ha szétszedhető,könnyebb szállítani..)

Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Csak ötletekkel tudok segíteni, majd Jmedvegy kolléga segít benne. Nem tudom milyen felszerelésed van az elkészítéséhez, de lehet egyszerűbb megvenni. :D
http://bolthely.hu/muveszkatalogus/kereso/festoallvany_keszitese
http://festoallvany.uw.hu/
http://www.muveszellato.hu/allvanyok.html
A késztermékek esetleg ötletet adhatnak az elkészítéshez.
Üdv!

Köszönöm a bizalmat Lacitól, de a linken ajánlottakat elnézve, ezekhez már nem lehet egy egyszerű szúrófűrésszel nekifogni :D .
Festőbakot már csináltam többet és többfélét is, de festőállványt eleddig még nem.
Viszont elkészítésnél mindenképp kemény fa anyagot (bükk, tölgy, kőris, stb.) ajánlok, különösen a szétszedhető-hajtogatós típusoknál, már csak azért is mert ez "napi" használatban van, és az állandó szét és esetleg összerakás az anyagot - főleg a súrlódó részeken - ahol egyben támaszkodó felületek is vannak, jelentősen igénybe veszi. Viszont a keményfa megmunkálás a gyakorlatban az amatőrtől is jobb felszerelést és szerszámozottságot követel meg. És az sem egy hátrány, ha nem csuklik magától össze a 4-5 kép festése után/alatt.
Fenyőből - borovi, luc - is inkább a keretes kialakításúak lehetnek -mint pl ez - készíthetők, itt az anyag ebben nincs ily módon igénybevéve, illetőleg a barkácsáruházakban kapható gyalult lécekből és összekötőkből - pl idegen fúrt csapozással összeragasztva - is könnyen összeállíható.
Az elkészítésnől azonban mindig fő szempont a lehetőségek és a gyakorlottság mit enged meg.
Érdemes áttekinteni az ezermester régebbi számait, én is sok hasznos ötletet és indítást kapok belőlük, esetleg nem-e akadsz egy számodra is alkalmas megoldásra. Nem tudom ismered-e a Sketchup programot? Ha nem, le tudod tölteni innen. Ennek használata magáncélra teljesen ingyenes, de ami esetedben fontos, hogy ehhez tartozik egy 3D warehouse, ahol keress az easel találatokra. Számtalan, e programot felhasználók modelljei között válogathatsz, kiválaszthatod a neked tetszőt, letöltve azt, megmérhetők annak a méretei, tetszés szerint átméretezhető egy része, vagy az egész is. Akárcsak a lenti képen látható módon.
Ha nem sikerül, még mindig ott marad lehetőségként egy ilyen, barátnővel közösen történő, megvásárlása :) .

További szép napot!

Csatolmányok

Az igazi férfiak fával dolgoznak...
Ezek a tervek állati szépek! :) Nagyon ügyes.
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég