Ezermester Fórum

Otthon szépítés, lakberendezés, bútor, szőnyeg, függöny, tisztítás, takarítás
11 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Üdv Mindenkinek!
Tegnap csepegni kezdett a gázbojlerünk, hozzá sziszegő hangot hallatva. Azt láttuk, hogy a bojler belső falán lecsapódott pára van, de ennél többet nem láttunk. Úgy döntöttünk, hogy inkább lecsavarjuk a gázt és a vizet is alatta, nehogy szétrepedjen, ha arról van szó. A kérdésem, hogy mitől lehet a csöpögés, mennyire veszélyes, szétnyomhatja-e a bojlert, vagy valamiféle kondenzvízről van-e szó?
Előre is köszönöm!
Piroska
Milyen gázbojlerről van szó, átfolyórendszerűről?
A sziszegő hang elmúlik, ha a bojler előtt elzárjátok a vízcsapot és elengeditek a nyomást egy csap megnyitásával?
Junker átfolyós, legalábbis tartálya nincsen. Elzártuk a vizet, a sziszegés szép fokozatosan, néhány másodperc alatt elmúlt.
Rossz hír, kilyukadt a hőcserélő valahol, jobb esetben csak a hőcserélő csatlakozásánál a tömítés elengedett.
A sziszegés a nyomás csökkenésével szépen elhallgat, ha újra kinyitod a a bojler előtti csapot, megint felerősödik. Ezt mindenképp meg kell javíttatnod, a sziszegés és a csöpögés idővel erősödni fog. Amíg a lángba nem folyik bele a víz, még tudjátok használni rövid ideig a javításig, de használaton kívül zárjátok el a bojler előtti csapot.
Köszönöm a hozzászólást. Akkor talán merünk még egyszer-kétszer fürödni. Egyelőre a lakás tulajdonosa elég lazán kezelte a dolgot (albérlők vagyunk), de remélem hamar kihívja a szerelőt, akit szokott... vagy fürdünk hideg vízben :) üdv.
Fenyítsd be, a havi albérleti díjba beletartozik a melegvíz szolgáltatás, ha nem müxik hamarosan, kevesebbet fogsz fizetni. 8)
Kiderült, azt mondta a szerelő látatlanban, hogy az egész szerkezet házát le kell cserélni, vagyis full csere. Holnap megnézi, kíváncsi leszek. Csakhogy, ha nem bélelt a kémény, akkor újat nem tud feltenni, csak valamilyen használtat. A kémény bélelt vagy nem bélelt mivoltáról ő nem tud meggyőződni, úh marad a használt szerkezet. Pedig ha már full csere, akkor jó lenne nem egy ki tudja milyen minőségű, használt szerkezetet kapni.
Új vízmelegítő felszereléséhez gázterv, gázengedély, kéményseprői engedély kell, mert új telepítésnek minősül. Van egy érzésem, ezt a tulajdonos sem nagyon akarná. :( Elvileg csak a hőcserélőt kellene cserélni - az szokott tönkremenni -, nem tudom miért nincs ebből új, de egy jó állapotú felújítottal is sokáig el lehet menni.
A másik szerelő már nem javasolta a cserét, pláne, ha a kéményünk nem bélelt, remélhetőleg lesz alkatrésze javítani, elég régi darab már
Mennyibe kerülhet egy új vagy egy használt hőcserélő Junkers W11 P23 S5095-be?
Illetve a régi típusú ezen készülékkel kompatibilis-e, a W11 2 P23?
Előre is köszönöm!
Ezt megmondani nem tudom.
Érdemes böngészni a netet - Google -, szerelőket megkérdezni, stb. Vannak olyan szervizek, amelyek foglalkoznak bontással, felújítással, kicsit keresgélned kell. Ha felújítottat veszel, mindenképp kérdezz rá a garanciára.
Nem vagyok gázszerelő, csak rákényszerültem a szerelők trehányságainak kijavítására. A C24-es cirkóm a beüzemelésen kívül nem látott szerelőt, magam tartottam karban, 15 évig működött, aztán elköltöztünk, talán még mindig működik. A mostani kombi kazánom állandóan letiltott, szerelő kipucolta, 2 hétig jó volt, majd megint letiltott. Szétszedtem, kipucoltam, több hét után megint letiltott melegvízvételnél. Aztán szétszedtem az egész égőfejet, amit még a gázos alkatrészek megbontása nélkül lehet, alaposan kipucoltam mechanikusan, kimostam nagynyomású vízzel, kifújtam kompresszorral, beállítottam a lángmagasságot, az érzékelőket, ellenőriztem a gyújtást. Már több hónapja stabilan megy, nem kell hideg vízzel befejezni a fürdést és állandóan lemenni a pincébe resetelni. Tavasszal, a fűtési szezon után megint kitisztítom, majd ősszel újra, majd megint tavasszal...............................
A guta ütött meg, hogy 10000-12000 Ft-os karbantartásért csak nagy humbugot kapok, és utána megint gondom van vele, nincs idejük alaposan kitisztítani. Persze akinek nem inge, ne vegye magára.
11 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég