Ezermester Fórum

Otthon szépítés, lakberendezés, bútor, szőnyeg, függöny, tisztítás, takarítás
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Üdvözlöm,
A problmám a következő lenne. Nagyon szépen felújítottam átvestettem egy panel lakásom ablakait, szinte mintha újak lennének, azon továbbra is nagyon csúnya maradt az ablakfa és üveg találkoza hiába zépen lett szépen kiglettelve és leragaszva festés előtt. Ezért arra gondoltam, hogy valamivel ezt a találkozási helyet el lehetne takarni. Kipróbáltam mi lenne ha 6 mm-es fehér csempeélvédővel ragasztanám végig a duplaüveg három oldalát körbe, nagyon esztétikus és valóban úgy néze ni mint egy műanyag új ablak. Csak sajnos ez 83 m csempeélvédőt jelentene ami kb. 25 ezer forintba jönne ki. Ennél egy olcsóbb megoldást keresnék. ( fa pici takarólécet már nem szeretnék alkalmazni, mert nem szeretnék újra festeni meg sok munkával járna.) Tehát olyan 2-3 mm széles élvédőhöz, kádszegélyhez hasonló ragasztható beltéri takaró elemet keresnék amit be lehetne illeszteni az ablakfa és üveg találkozásához körbe körbe.

Előre is köszönöm az ötleteket.
Üdv!
Fényképet esetleg tud készíteni?
Ha ennyit dolgozott rajta és tényleg szép lett, nem érdemelnének meg az ablakai egy szép befejezést? Részletekben is meg lehet csinálni, ha van pénz egy szoba ablakait befejezni, majd később a következőt. Jó pár évig fogja nézni, míg eljön a következő festés ideje.
A műanyag csempeéllel vigyázzon, nem biztos, hogy bírják a nap sugarait nyáron. Általában ezeknek nem követelmény az UV állóság, gyakori napsugárzás hatására esetleg elsárgulhat és még rondább lesz, mint nélküle.
üdvözlöm,
köszönöm, igen, az ár mellett még a hőtágulás, a beságulás az ami visszatart a csempeélvédőtől. Ezzel szemben a hétvégén jött az ötlet, hogy egyszerűen szilikonnal is szépen meg lehetne csinálni. Van UV álló szilikon, rádásul töredékébe kerül. Csak valami olyan trükkre volna szükségem amellyel szép egyenletesen el lehetne húzni a szilikont pl. ék (háromszög) alakba mintha ott egy háromszög alakú vékony szegőléc, vagy egyéb tömítés lenne, ne legyen vastagabb, végkonyabb laposabb stb. ahogy sikerül az elhúzása. Valami olyan kész vagy készített szerszám mint az ablakgitteléshez használt kés. Csatolom a képet. Itt azért ennyire csúnya mert még nem pucoltam meg sem festés után, úgy voltam vele szegély majd úgyis eltakarja és nem fog látszani.

Csatolmányok

Üdv4
A szilikonos megoldás szerintem nem lesz jó erre, szilikont egyenletesen és szépen húzni művészet, be kell vallanom sok próbálkozás után is szívok vele, nekem még mindig nem megy. A gittelés látszólag sokkal egyszerűbb, nem kenődik annyira, de amit az üveges fél másodperc alatt megcsinált, nekem percekig tartott és nem lett annyira szép sem. Ehhez érzék kell, meg kell próbálni, hátha több szerencsével jár mint én, ezért ne induljunk ki belőlem. Üvegest láttam szilokonozni, ő is használt egy hajlékony műanyag lapkát a lehúzáshoz, a felesleget meg Clean-es (ablakmosó) ronggyal törölte le nyom nélkül, de ott az új fakeretbe rakott be thermo üveget és csak egyenletesre kellett húzni a kinyomódó szilikont, takarni nem kellett vele. Erre az esetre nem jó megoldás, ha a szilikont ha nem tudja elsőre lehúzni hibátlanul, utána már kenődik mindenfelé.
A helyében elmennék nagyobb barkácsáruházakba, rengeteg féle takaróelemet lehet kapni, érdemes lenne keresgélni, mert hirtelen nincs más ötletem. :?
Lehet kapni fafurnéros, vagy mdf fóliás profilléceket, üvegbeszegező léceket melyeket festeni sem kellene, csak pontosan és finoman vágni.
Rögzíteni lehet apró bognárfejű szöggel, szögbelövővel (ha éppen van ilyenje), de egyszerűen barkács, vagy építő szilikonnal beragasztva is, akkor semmi nem látszik a rögzítésből. :arrow:
Ablakkeret felújításnál a legtisztább kivenni az üvegeket és csak a végén visszarakni, akkor a legszebb, de ezt ritkán lehet megoldani. Az üveg szélét a keretnél a festés előtt le szokták ragasztani a festők által használt papír fedőszalaggal, vagy akár a közönséges barna műanyag széles (csomagoláshoz való) ragasztóval, ez lejön az üvegről nyom nélkül. Ilyenkor lehet nyugodtan festeni, nem kell félteni az üveget.
Remélhetőleg Jmedvegy fórumtárs is előkerül, ő szakavatott értője a famunkáknak, biztos lesz jobb ötlete, pillanatnyilag ennyit tudtam segíteni. :roll:

:arrow: Jobban megnézve a képet, lehet ez is kétes megoldás, a keretnek kifelé lejtése van, így nem biztos, hogy a profilléc szépen felfekszik a keretre és az üvegre egyaránt. Amennyiben megtetszik valamelyik profilléc, először csak egy mintadarabot vegyen és ha ez szépen befekszik a helyére, akkor a többit.

http://gyurasics.hu/index.php?id=1&termekID=15258&search=%DCVEGBESZEGEZ%F5%20L%C9C&mode=2
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 5 vendég