Ezermester Fórum

Otthon szépítés, lakberendezés, bútor, szőnyeg, függöny, tisztítás, takarítás
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Üdv Mindenkinek!

Évek óta magunk tisztíjuk a bojlert, és összeszerelés után visszatérő probléma, hogy nem marad égve az őrláng.
Eredetileg a készülék jobb oldalára van felszerelve a képen láthat "bigyó" (gondolom a szélmonoxid visszaáramlását érzékelheti, de fogalmam sincs hogyan működhet).
Ezt tologatva, csiszolgatva, hogy jobb legyen az érintkezés (bár nem tudom mi a köze az egész cuccnak az elektromossághoz...) sikerült rávenni a működésre, de a helyzet egyre romlik, pillanatnyilag csak a második képen látható módon felhelyezve hajlandó beindulni.
Nagyon hálás lennék, ha valaki segítene hogyan lehetne rávenni a stabil működésre.

Bojler_1.jpg
Bojler_1.jpg (24.09 KiB) Megtekintve 3200 alkalommal.

Bojler_2.jpg
Bojler_2.jpg (25.38 KiB) Megtekintve 3321 alkalommal.


Reménykedve:
Én azt mondom, ideje lenne kihívni a szervizt, lehet az érzékelő romlott el. Ha ez tényleg a füstgáz visszaáramlást érzékelő szenzor és állandóan leállítja a készüléket, akkor annak oka van. Van amikor jobb szakemberre bízni a dolgot.
A gyújtólángos cirkómnál a levegőmennyiséget kellet beállítani a tisztítás után és az égőfej helyzetét, hogy a láng a biztonsági érzékelőre irányuljon. Ha ezt rendesen beállítottam, nem aludt ki a láng.
Félre értettél, ha megtalálta a "bigyó" a helyét hónapokon át gond nélkül működik.
A bigyó mögött van lyuk, vagy csak a kazán fémlemeze?
Amennyiben csak a kazán fémlemezéhez illeszkedik, akkor tegyél a bigyó és a kazánlemez közé hővezető szilikonpasztát. Számítógépes boltokban is kapható kis tubusban, talán kibírja ezt a meleget, de biztos lehet kapni nagyobb hőtűrésűt is szakboltban
A másik dolog amire gondoltam, az elektromos csatlakozóit mozgasd meg és tisztítsd meg, lehet csak ezért szórakozik, mert kontakthibás és a mozgatás hatására hol érintkezik, hol meg nem.
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég