Ezermester Fórum

Otthon szépítés, lakberendezés, bútor, szőnyeg, függöny, tisztítás, takarítás
6 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Üdv!
Tavaly barkácsoltam fából egy napozóágyat, aminek a két hátsó lábára, a könnyebb hordozhatóság végett, szeretnék két fakereket felszerelni. Én maximum 10-13cm átmérőjűekre gondoltam, de nem találok sehol valószínű, hogy rossz helyen keresgélek. Sajnos szerszámom nincs, hogy sk csináljam meg. Kérem, hogy segítsetek esetleges címekkel.
előre is köszönöm.
napozó.jpg
napozó.jpg (235.47 KiB) Megtekintve 3360 alkalommal.
Üdv András!
Jól néz ki, miből készítetted és nagyjából mennyiből jött ki?
Szerintem Jmedvegy fog segíteni, ő otthon van ezekben a témákban.
Heló László!
Pontos összeget nem is tudok mondani, de valami ilyesmi volt. A két oldal illetve a végtagok fenyődeszkából (870.-), a lábai hulladék keményfából( 650.-) a fekvőfelület az Ikeában kapható ágyrácsból (1900.-), vizesbázisú lazúr és rá két rétegben szintén aqualakk (?) valamint megerősítésként pár darab sarokvas és facsavar (620.-). Tehát ez cca. 5000.- forint anyagköltség, A "munkaidőmből" meg, mivel abból annyi van mint a tenger, hát kitelik.
Hát ennyi
Üdv
Üdv!

Ügyes munka!
Mivel hobbi szinten foglakozom faesztergálással, ha kiszámolod, hogy milyen vastag, milyen átmérőjű kereket akarsz rá, mekkora tengely vastagsággal, éppen megfaraghatom.
Ezeknél - amennyire én láttam -ilyen megoldást alkalmaznak. Én a magam részéről azért mindenképpen átmenő tengellyel oldanám meg, lévén egyrészt súlyt kell tartania, másodrészt az önálló tengelyek esetén a kifordulás veszélye megnőhet.

További szép napot!
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
Helló Jmedvegy!
Ilyesmiket találtam valamelyik barkácsáruházban és eddig ilyenre gondoltam én is. Viszont most,- hogy javaslod az átmenő tengelyes megoldást, ami valóban logikusan hangzik,- gondolkodóba ejtett. Szerintem rontana az összképen a két oldalt síkból kilógó kerék, mintha rá lenne "ragasztva" a lábakra, na meg még egy plusz keresztbe futó tengely is.
Közben találtam kerekeket,(MTD fűnyíró alkatrész) igaz, hogy műanyagból, de elfogadható párosítás lehetne a fával. A felajánlásod köszönöm szépen és lehet, hogy élek is majd a lehetőséggel, mivel a következő tervbe vett "munkám", egy kerekes zsúrkocsi lenne. Ahhoz viszont már tényleg küllős fakerék illene formailag.
Üdvözlet
Helló!

Megoldás lehet, ha már ilyen ügyes vagy, hogy csináld meg 20 mm vastag rétegelt lemezből.Lapszabászatok talán ingyen is adnak ekkora darabot.
Szépen kiszerkeszted rá a kereket, olyan "küllőt" rajzolsz ami tetszik és amit ki tudsz vágni.Vigyázz arra hogy elég "hús " maradjon a küllők között nehogy eltörjön, az éleket különösen jól be kell kenni valamilyen víztaszító szerrel.Tompítható a hang ha vékony öntapadós gumicsíkot teszel a kerekek külső éleire.
6 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég