Ezermester Fórum

Otthon szépítés, lakberendezés, bútor, szőnyeg, függöny, tisztítás, takarítás
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Sziasztok!
Segítséget kérnék egy - a címben megjelölt típusú - nyomás alá helyezhető, de átfolyós rendszerű vízmelegítő beszereléséhez. A leírásban egyértelműen jelzik, hogy szinte bármilyen csapteleppel használható, és hogy a hidegvíz kiállásra NE szereljünk fel visszacsapó szelepet.
Eddig értem.
A bekötési rajzon, a "T" idom előtt, és után is jelölnek egy "leválasztó szelepet"... ???
Na én ezt nem értem. Mit neveznek "leválasztó szelepnek"? Egy-egy sima golyósszelepet? Vagy mit?
A mellékelt rajzból én azt vettem ki, hogy a kétcsatlakozású egykaros csaptelepet és a vízmelegítőt, egy "T" idom segítségével kötöm rá a hidegvízre, a melegvíz kimenetre meg rákötöm a csaptelep megfelelő csatlakozóját, és kész.

Vízmelegítő leírása itt:
http://www.radeco.hu/vizmelegito/term/v ... us_d_h.pdf
A két leválasztó szelep azért kell, hogy le tudd zárni a hideg és meleg vizet is. Az elsővel az egészet elzárod - hideget, meleget együtt - a másikkal csak a bojlert zárod el, így nincs meleg víz, de van legalább hideg víz. A lezárószelep lehet sima golyósszelep, vagy a csapok előtt alkalmazott sarokszelep is. Ez csak szerelés, vagy hiba esetén használandó. Ha a T idom két kimenetére tennéd az elzárószelepeket, akkor egymástól függetlenül zárhatnád el a hideg és meleg vizet.
Amikor nekem a zuhanyzó csaptelepe ment tönkre, a pincébe kellett rohangálni napokig a meleg vizet kinyitni, majd zuhanyzás után elzárni. Ha beépítettek volna valahova a fürdőbe elzárószelepet, megúsztam volna a rohangálást. A mosdó alatt volt, ott csak le kellett hajolni, amikor ugyanúgy szétugrott a csaptelep szelepháza mint a zuhanyzó csaptelepében.
Köszönöm, így már értem.
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 32 vendég

cron