Ezermester Fórum

Otthon szépítés, lakberendezés, bútor, szőnyeg, függöny, tisztítás, takarítás
2 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Kedves Fórumozók!

Szeretném megkérdezni, van-e valakinek ötlete, hogyan kellene a csatolt képen látható ablakot házilag rendbehozni úgy, hogy az üveg maradna. Teljesen kezdők vagyunk, minden kézenfekvő ötletet is szívesen fogadok.

előre is köszönöm a hozzászólásokat

Csatolmányok

Üdv!
Én kivenném az üveget és leégetném az egészről a festéket. Utána csiszolás, alapozás, majd fedőréteggel festés. Az egységes kinézethez azonos rétegvastagság kell, csak a hibás részt javítva nem lesz olyan szép.
Hőlégfúvóval, vagy benzin/gázlámpával a régi festékréteget óvatosan melegítsd meg (míg felpuhul), majd spaklival told le a festéket. Ha egyszerre nem sikerül, a következő menetben már óvatosabban melegítsd, mert a fa is könnyen megéghet. A régi festékréteg leszedése után (kézi, esetleg gépi) csiszolással eltávolítod a maradék festéket. A kis hibákat késtapasszal töltsd ki, majd csiszold simára az egészet. Utána alapozóval kend át az egész keretet és ezt is finoman csiszold simára. Ha nagyon sok alapozót sikerül lecsiszolni, kend át még egy rétegben és óvatosabban csiszold simára. A végén 2-3 rétegben zománcfestékkel kend át és kész is.
Ezt mind elég nehéz úgy elkészíteni, hogy bent van az üvegtábla, a hőlégfúvóval is könnyű berepeszteni az üveget. Üveges szépen vissza tudja tenni és begittelni, de otthon is meg lehet csinálni, csak venni kell üvegrögzítő lapocskákat és üveggittet. A gittet 1-2 hónap száradás után le tudod kenni a zománcfestékkel, hogy egyforma színű legyen a kerettel. Amíg a belső ablaktáblákkal dolgozol, a külsőkkel zárni tudod a szobát, utána meg fordítva.
2 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég